is een wortelkanaalbehandeling wel nodig?

Sinds jongs af aan heb ik vulling gehad aan mijn kies. Deze heeft daar heel lang gezeten. Ik ben niet meer teruggegaan naar de huisarts. Ik heb verder ook geen klachten gehad in de tussen periode. Mijn laatste bezoek heeft de tandarts de vulling verwijderd, en verteld dat ik een wortelkanaalbehandeling nodig heb aan die kies omdat de zenuwen ''dood'' zijn.

Eigenlijk wil ik weten of zo'n dure wortelkanaalbehandeling wel nodig is. Ik heb op dit moment nood vulling in. Ik heb nóóit last gehad van de kies en kan er alles op eten. heet/koud/hard/kauwgom.

Kan ik er ooit wel last van krijgen in de toekomst? Of moet ik gewoon een nieuwe vulling laten zetten? Dit heb ik al voorgelegd aan mijn tandarts, maar die vindt het, het beste om gewoon een wortelkanaalbehandeling te nemen. Ik heb daar mijn twijfels over.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat is nodig, ondanks dat de zenuw dood is, kan er nog een of meerdere ontstekingen ontstaan, waardoor de kans op schade aan het kaakbot vergroot wordt. Bacteriën stapelen zich op in de kies, waardoor deze schade ontstaat.

Bronnen:
http://www.tandartsloosdrecht.nl/wortelkan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100