Wat zijn goede maaltijden die je zonder tanden kunt eten?

Binnenkort worden mijn ondertanden getrokken. Boven heb ik al geen tanden meer. Ik kan het gebit niet in houden door medische redenen en zal dus moeten wachten tot de kaakchirurg aan een klik gebit kan beginnen. Heb jij tips voor goede maaltijden die je zonder tanden kan eten?
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je er nog geen hebt, zou ik een blender aanschaffen. Daar kan echt alles in: * De maaltijd die jouw overige gezinsleden eten, die doe jij in de blender. Eventueel wat extra vocht en je hebt een complete maaltijd. * Kort gekookte groenten en aardappelen. Eventueel met wat gekookt gehakt en een bouillonblokje: een heerlijke soep naar smaak. * Een paar blokjes spinazie uit de vriezer, met aardbeien of ander fruit en wat yoghurt of sojamelk: een compleet ontbijt of lunch. * Hier vind je nog een heleboel recepten: http://www.blenderworkshop.nl/blender-recepten

Vla, pap, aardappelpurree, zacht gesudderd koteletje, appelmoes, soep... Enz.

Hutspot, stamppotten in het algemeen, yoghurt met (geweekte) muesli als ontbijt, en verder is je staafmixer je beste vriend.

Bruine bonen uit een pot Havermout / Brinta

Je kunt vele soorten soep maken . En als je er gehaktballetjes erdoor doet dan kun je die tussen jou tong en gehemelte een beetje fijn drukken .

Ik eet s' ochtens altijd een fruit smoothie met havermout. Als je de havermout even laat weken kun je het makkelijk eten als ontbijt of lunch.

Alles blenderen is geen goed idee, de aparte smaken gaan helemaal verloren, je krijgt het idee dat je steeds hetzelfde eet. Je kan alle soorten vis eten, geen enkel probleem. gecombineerd met aardappelpuree waarin je klein gesneden en zacht gestoofde groente (prei, wortel, venkel...) doet. Ook lasagna kan, spaghetti, gegratineerd witloof in ham met kaassaus... als je op je bord maar klein genoeg snijdt. Vaak eet ik ook soep waarin in stukjes brood week, al dan niet met een beetje paté erop. Je kan ook roerei maken, bijvoorbeeld met gerookte zalm en tomaat. En zeggen dat ik deze website aanklikte om nieuwe mogelijkheden te vinden... ;-). En ja, ik heb momenteel geen tanden, ik spreek dus uit ondervinding.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100