Hoel lang groeien je tanden / kiezen?

Alle 4 mijn verstandskiezen staan met het kauwgedeelte richting de volgende kies, dus zijwaarts. Als ze nu niet meer verder groeien hoef ik ze hopelijk nooit laten trekken, anders zullen ze m'n hele gebit uit z'n voegen duwen. Hoe lang / tot welke leeftijd groeien tanden / kiezen?

Toegevoegd na 20 seconden:
Hoe*

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je verstandskiezen kunnen je hele leven door blijven groeien. meestal groeien ze van je 17e tot de 21. Maar er zijn erg veel mensen die het pas later krijgen of zelfs helemaal niet. Ik kende iemand (met een kunstgebid) die op rond zijn 60e pas zijn laatste verstandkies kreeg. Maar dit is wel extreem laat. er is dus een kans dat jou kies gewoon stopt met groeien maar de kans is groter dat hij nog wel doorkomt of dat de tandarts er verstandig vind om hem chirurgisch te laten verwijderen.

Volgens mijn orthodontist groeien je tanden niet meer, na je melkgebit. De grote voortanden van pubers zijn even groot als wanneer ze volwassen zijn. Hun gezicht is zeg maar wel gegroeid, voller geworden, maar de tanden zijn gelijk gebleven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100