Kun je door een rietje te gebruiken zuuraanvallen op het gebit volledig voorkomen?

Wanneer je het rietje ver in je mond brengt en zure dranken meteen doorslikt, komt dit dan alsnog in aanraking met je tanden of kun je het hiermee volledig voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Cola is ook bijzonder schadelijk voor uw gebit. De hoeveelheid suiker in combinatie met de hoge zuurgraad van cola maakt cola één van de meest ongezonde frisdranken voor uw gebit. Dit kan zorgen voor tanderosie. Dit betekent dat uw tandglazuur of wortelcement gedeeltelijk of geheel wordt opgelost. Wilt u toch cola (of andere frisdranken) blijven drinken dan doet u er goed aan om door een rietje te drinken. Daarnaast kan u er goed aan doen regelmatig even op een suikervrij kauwgompje te kauwen, dit neutraliseert het zuur. Poets uw tanden minstens één uur ná het drinken van cola. Dit voorkomt dat u schade aanricht aan uw gebit. Helemaal voorkomen doe je het dus niet met een rietje, maar je bent daarmee wel op de goede weg.

Bronnen:
www.ishetgezond.nl/index.php/dranken/is-co...

Niet volledig, met name je achterste kiezen aan de bovenkant lopen risico. Drinken zonder rietje heeft wel meer risico, omdat meer tanden en kiezen in aanraking komen met de drank.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100