Wat te doen bij zeer tandvlees?

Ik poets 2x per dag, en toch heb ik elke dag wel ergens anders op mn tandvlees pijn. Hoe verhelp ik dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Spoel dagelijks je mond met een antibacterieel mondwater of mondspoelmiddel om de bacteriën die in de plooitjes van je tandvlees zitten te doden. Dit is de meest effectieve methode om pijnlijk tandvlees te behandelen! Gebruik een spoelmiddel met een werkzame, antibacteriële stof zoals chloorhexidine. Gebruik een zachte tandenborstel! Zie info bijgevoegde link.

Bronnen:
http://www.prettyhealthy.nl/pijn-tandvlees...

Dagelijks stoken tussen de tanden, en daarbij mag het bloeden... En poetsen met paradontax... Dat zijn de tips van mijn. Mondhygieniste

misschien een afspraak maken bij de tandarts?

Poetsen met Zendium kan ook helpen. Daar zitten enzymen in die je speeksel helpen. Als je vaak last hebt van pijn aan je tandvlees op plekken waar je b.v. niet tussen tanden zit, zou je ook eens kunnen laten kijken naar een vitaminengebrek. Als je geen zin hebt in een 'medische molen' kun je een tijdje om een multi-vitamine slikken en kijken of je er dan minder last van hebt.

Als je vitamine B12 tekort hebt, kun je ook last van je tandvlees krijgen. Je zou een vitamine b complex kunnen gaan slikken, dat kun je bij elke drogist kopen. Toch is b12 te kort een ernstig iets dat ergere klachten dan alleen bloedend tandvlees met zich mee kan brengen en soms is een injectie van de huisarts nodig om het gehalte weer op pijl te krijgen. Even bloed laten prikken is dus misschien wel verstandig. Succes

Mij heeft het enorm geholpen om tandsteen te verwijderen, en daarna dagelijks met ragers tussen de kiezen te poetsen.

Flossen is ook zo'n goede remedie.

De kans is groot dat je tandvlees licht ontstoken is. Dit hangt normalitair samen met slecht onderhouden tanden. - Het kan zijn dat je verkeerd poetst; Hierdoor krijgt vuil & plak meer kans zig op te hopen, net onder de rand van je tandvlees - Vraag bij je volgende tandartsbezoek even of ze je tips kunnen geven - Het kan zijn dat er tandplak & tandsteen tussen de tanden aan het vormen is, en hier wat rommel tussen blijft hangen. Dit kan je verhelpen door regelmatig tandenstokers te gebruiken

Tandplaque is de grootste veroorzaker daarvan. Nou kan je een afspraak maken met de mondhygienist maar, ik zou eerst eens wat goede mondinstructies gaan volgen. Bij de link zie je hoe je dat het beste kan doen. Mocht je dit allemaal al doen. Is het raadzaam om de tandarts/hygienist meteen te raadplegen.

Dit zou ook best eens vitamine C gebrek kunnen zijn. Als je zelden of nooit fruit eet, kan er een vitamine c gebrek ontstaan en één van de eerste symptomen daarvan is pijnlijk tandvlees. Tandsteen is ook een oorzaak van pijnlijk tandvlees.

Ik ken het probleem. Mijn tandarts adviseerde mij Sensodyne eens te proberen. Bij mij helpt het behoorlijk goed.

Naast het poetsen met sensodyne smeer ik ook tandenpasta op de "vervelende "plekjes. Het werkt meteen. Die reclame klopt dus wel van de tv!

Als je tandvlees alleen pijn doet tijdens en na het poetsen, zou ik parodontax tandpasta nemen, poetsen met vanplaats koud water warm water en na het poetsen een spoelmiddel dat ook goed is voor het tandvlees. En als het ook voor het poetsen pijn doet zou ik naar de tandarts gaan. Succes!

spoelen met kamille-extract bijvoorbeeld

Als het om ontstoken tandvlees gaat: ragers gebruiken van bijvoorbeeld Interprox. De groene en gele zijn de meest gangbare (iedere kleur vertegenwoordigt een andere grootte). Wanneer het gaat bloeden, is dat een teken dat het inderdaad ontstoken is. Even doorzetten, want de ontsteking verdwijnt in de meeste gevallen na een paar dagen. Wat je extra kunt doen om bacteriën te doden, is tijdelijk (!) gebruik maken van Perio Aid mondspoeling na het poetsen. Gebruik het niet te lang achter elkaar want mijn mondhygiëniste gaf aan dat dit voor verkleuringen kan zorgen. Ik mocht het nooit langer gebruiken dan een week. In plaats van Perio Aid kun je ook een zoutoplossing maken. Ik had zelf jarenlang regelmatig last van ontstoken tandvlees. Sinds ik elke avond een rager gebruik en eens in de 3 maanden naar de mondhygiëniste ga, heb ik hier geen last meer van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100