hoie verminder je een zwelling van je tandvlees bij een kies die getrokken moet worden de volgende dag, zodat de pijn minder heftig is?

Toegevoegd na 1 minuut:
Het zit in het bovengebit boven de wortel nog en drukt de kies naar beneden en breidt uit naar andere tanden en kiezen (pijnen zwelling)

Toegevoegd na 45 minuten:
Er zit een grote zwelling boven de kieswortel van mijn bovengebit. dat is een abces. Morgen kan dat pas getrokken worden. Ik zoek nu dus iets dat die zwelling tegengaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nooit zelf uitgeprobeerd, maar kruidnagel schijnt goed te werken. En uiteraard paracetamol, ibuprofen of een andere pijnstiller. Over kruidnagel is eerder een vraag gesteld, misschien heb je er iets aan: http://www.goeievraag.nl/vraag/kiespijn-kruidnagel-gebruik.162467

als je daar de kans voor hebt is het verstandig arnica D6 te slikken, hier kan je het beste 2 dagen van te voren mee beginnen, en volhouden totdat de wond genezen is Toegevoegd na 2 minuten: slik voordat je kies getrokken wordt, alleen paracetamol tegen de pijn, dus geen ibuprofen of zoiets

Misschien helpt via de wang koelen met ijs wat, en eventueel een waterijsje eten. En tegen de pijn kun je verder het beste paracetamol nemen. Neem er morgen ook nog een in voor de ingreep, dat helpt ook nog nadat de verdoving is uitgewerkt. Maar uiterraad zul je ook pijnstillers mee krijgen.

Gelijk als je bij de tandarts bent geweest koelen met een ijskompres tegen de wang aan, zorg dat het niet te koud is, maar wel koud genoeg om te koelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100