Hoe stoppen met duimen als je het al 14 jaar doet?

ik ben 14, duim nog steeds maar het gaat automatisch en ik kan er niet mee stoppen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik heb geduimd totdat ik 22 was. Toen kreeg ik mijn eerste kind en vond het eigenlijk wel eens tijd dat ik me "volwassener" ging gedragen. Toen ben ik dus gaan slappen met mijn armen gekruist over mijn borst (handen onder de oksels) en dat hielp

smeer er van dat spul op dat je kunt gebruiken bij nagelbijten. het is te koop bij de drogist. het kan je helpen om er van af te komen.

Je kunt er relatief snel vanaf zijn. dat spul tegen nagelbijten kan idd helpen omdat het vies smaakt. doe anders s' nachts een pleister om je duim...

verander iets aan je duim wat je voelt als je je duim in je mond stopt. laat bijvoorbeeld je nagel heel lang groeien, doe een grote ring om je duim zo iets. daardoor merk je het gelijk dat je je duim in je mond doet, en haal je hem er weer uit.

klinkt stom slaapen met een handschoen aan

Als het volgende week kouder wordt, doe dan nachtkledij aan met lange mouwen en naai de mouw dicht aan de kant waar je duimzuigt. Zo kan je niet meer automatisch zuigen.

Mogelijk helpt het ook als je een alternatief kan vinden. Je handen onder het laken en dan met het laken zachtjes tegen je mond wrijven? Of met een andere zachte doek? Dat doen jonge kinderen vaak als ze niet duimen. Een lieve zachte knuffel vast houden en tegen je wang leggen? Zomaar wat ideeën... Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100