doen brackets pijn als ze net in je mond zitten?

ik krijg vrijdag niet deze vrijdag maar die erna brackets en ik ben zo bang dat het pijn doet en hoe zit het met dat ding in je mond zodat ze er beter bij kunnen stik je daarin?
en ik heb nog geen elastiekjes gehad maar krijg wel zeker weten mijn beugel vrijdag is dat normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is voor iedereen natuurlijk anders, maar over het algemeen doet het niet echt pijn. Je hebt in het begin wel een enorm trekkend gevoel in je mond, en je mond voelt een beetje overvol, maar echt pijn doet het meestal niet hoor! :-) Die klem die ze in je mond zetten om er bij te kunnen vond ik wel heel vervelend worden na een tijdje omdat je slecht kan slikken en je lippen uitdrogen omdat je je mond niet kan sluiten, maar er in stikken doe je echt niet. Dat je nog geen elastiekjes hebt lijkt mij meer dan normaal als je nog geen brackets hebt. Waar moeten ze die aan vast maken? Waarschijnlijk krijg je die over de brackets op je hoektanden gespannen, maar dat zullen ze je vrijdag allemaal wel uitleggen. Kortom: Pijn doet het niet, het is wel vervelend. Succes vrijdag en besef dat het resultaat het allemaal waard is!

Ja, dat is normaal. Het doet geen pijn eigenlijk, alleen je mond zit een beetje voller, maar hier merk je na een week al niks meer van. Succes!

Als ze er net inzitten doen ze eigenlijk niet pijn. Pas een paar uur later begin je te voelen dat je beugel gaat trekken. (tenminste, zo was het bij mij en bij wat vrienden van me ook, maar dat kan bij jou natuurlijk anders zijn) Als je nu alvast wil voelen hoe het voelt: druk met je vingers een beetje tegen je tanden aan, geeft het zelfde effect. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100