Hoe kom ik van mijn beslagen tong af?

Toegevoegd na 2 minuten:
Vergeet de uitleg. Ik heb al een hele lange tijd last van een dikke aanslag op mijn tong. Het stinkt ook nog :-S. Ik gebruik al een tongschraper wat slechts tijdelijk werkt. Ik dacht eerst dat een rotte kies de oorzaak was maar die is er inmiddels al twee maanden uit. Ik kan de aanslag er niet af schrapen er blijft altijd wel iets zichtbaar. Tandarts kan er niets aan doen zegt ie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedereen heeft altijd wel een vorm van aanslag op de tong. Ik heb het ook eens gehad. Sowieso altijd als ik mijn tanden poets, poets ik ook mijn tong. Als ik aanslag heb, dan eerst de tong poetsen met tandpasta uiteraard, schrapen, gewoon langzaam van achter van voren, schraper afspoelen, en opnieuw beginnen. Als afsluiting poets ik mijn tong nog even. Mooi roze tongetje weer. Ik heb wel bemerkt dat voor het poetsen van de tong de ene tandpasta meer weghaalt (loshaalt) dan het andere merk. Aquafresh is een van de merken wat prima werkt. Wat ook van belang is, dat je zoveel mogelijk van de tong haalt. Want het breidt snel uit. Dus ook achterin. Dat kan in het begin wat kokhals-effecten geven, kwestie van wennen. Probeer maar eens uit en experimenteer met verschillende tandpasta's en schrapers.

Je zou kunnen spoelen met mondwater en er zijn tongraspers in de handel. Toegevoegd na 33 minuten: Dikke tong en witte aanslag www.dokter.nl/index.php/Mond-lippen/9838...n-witte-aanslag.html Verkoudheid en nu witte aanslag op tong www.dokter.nl/index.php/Keel-neus-oren/6...aanslag-op-tong.html Witte aanslag op Tong? www.dokter.nl/index.php/Overige-onderwer...aanslag-Op-Tong.html Schimmel op tong www.dokter.nl/index.php/Mond-lippen/97674-schimmel-op-tong.html Witte tong www.dokter.nl/index.php/Keel-neus-oren/63897-witte-tong.html Witte tong, meestal bij hoofdpijn www.dokter.nl/index.php/Hoofd-hals-schou...l-bij-hoofdpijn.html Witte tong met bulten www.dokter.nl/index.php/Mond-lippen/1871...chterop-me-tong.html Witte vlek op mijn tong www.dokter.nl/index.php/Mond-lippen/98037-tong.html Witte bultjes op tong www.dokter.nl/index.php/Mond-lippen/9873...te-bultjes-tong.html Ruwe wit-gele tong met bultjes www.dokter.nl/index.php/Mond-lippen/9901...ong-met-bultjes.html Witte tong, maagproblemen, boeren www.dokter.nl/index.php/Maag-darmen/6003...eren-witte-tong.html Geel-witte dikke tong www.dokter.nl/index.php/Mond-lippen/9811...ere-tong-achter.html Witte bobbeltjes achteraan tong www.dokter.nl/index.php/Mond-lippen/2443...an-tong-in-keel.html Witte blaasjes op tong www.dokter.nl/index.php/SOA-overigen/130...laasjes-op-tong.html Witte puntjes op tong www.dokter.nl/index.php/Mond-lippen/9858...puntjes-op-tong.html Witte vlekjes op tong en lippen www.dokter.nl/index.php/Kinderen/164426-...-tong-en-lippen.html Beslag tong www.dokter.nl/index.php/Keel-neus-oren/6...eel-beslag-tong.html Witte kringen op de tong www.dokter.nl/index.php/Mond-lippen/1775...ngen-op-de-tong.html Witte strepen op tong www.dokter.nl/index.php/Mond-lippen/9809...strepen-op-tong.html Witte groeven en barsten op tong www.dokter.nl/index.php/Mond-lippen/9899...n-witte-uitslag.html Geel gehemelte www.dokter.nl/index.php/Mond-lippen/201623-Gehemelte-geel.html Witte aanslag op mijn tong www.dokter.nl/index.php/Mond-lippen/9871...ag-op-mijn-tong.html

Bronnen:
www.dokter.nl

Ben je al eens bij de huisarts geweest voor advies? Het kan mogelijk een Candida infectie zijn, dan moet je pillen slikken. Maar laat de huisarts een diagnose stellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100