Waarom werkt de verdoving bij de tandarts niet?

Heb een aantal soorten verdovingen gehad maar niets werkt. Alles wordt verdoofd, behalve de zenuw waar t om gaat.

Bij het boren doet het nog steeds pijn terwijl de kies ernaast geen pijn doet, terwijl die ook op dezelfde zenuw zit.

Heb enorm veel verdovingen nodig voor de pijn draaglijk is. En de verdoving brand ook erg in mijn gezicht. Nadat de verdoving uitgewerkt is krijg ik erg veel last van mijn kaak en een geweldige hoofdpijn.

Iemand die dit kan verklaren?

Toegevoegd na 59 seconden:
Dit geldt alleen voor het ondergebit, boven is er niets aan de hand.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan best zijn dat je een ontsteking daar hebt zitten. En die zijn niet te verdoven. Ik heb het ook al eens gehad dat een kies gewoon niet verdoofd te krijgen was. Toch blijkbaar een heel klein kanaaltje. Gewoon pure pech. En die hoofdpijn kan ook een allergie zijn voor de verdoving. Ik mag die met adrenaline (?) dacht ik niet hebben.

Heb het zelfde probleem kan ook heel slecht tegen verdovingen, daarom als het kan vraag ik of ze het niet willen verdoven liever pijn bij de behandeling dan die verschrikkelijke uitwerkingen. Maar inderdaad soms moet het gewoon en kan het niet zonder verdoving, maar het gekke is als ze direct een verdoving geven heb ik ook vaak dat het niet werkt maar als ze het tijdens de behandeling doen omdat ik de pijn niet meer kan verdragen dan werkt hij sneller en redelijk goed. Misschien ook eens proberen, maar wel goed met de tandarts afspreken dat als je erom vraagt dat je hem ook krijgt. Ik vermoed dat het heeft te maken met stress voor de verdoving en de ellende erna, maar als je weet dat het niet anders kan en er ook nog eens zelf om vraagt dat het dan beter gaat en dan is er ook minder nodig bij mij, dus ook minder ellende achteraf. succes

Probeer eens de verdoving drie kwartier te laten inwerken - zo lang duurt het bij mij voordat hij 'pakt'. Het zou ook een ontsteking kunnen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100