cafee noir en volkorenkoekjes teveel gegeten, is dit heel erg voor gewicht?

had er even heel veel zin aan....10 cafeenoir en een stuk of vijf volkoren biscuit gegeten....oeps, ben ik nu heeeeeeel erg uit de bocht gevlogen??....wel gelijk een halve liter water er achteraan gedronken!

Weet jij het antwoord?

/2500

Van 1x wat meer koekjes eten kom je niet gelijk blijvend aan. Je valt ook niet gelijk af van 1 maaltijd, het gaat om wat je totaal op een dag of in een week binnenkrijgt en verbruikt. Kans is groot dat je de dag erna minder honger hebt, en daardoor wat minder eet. En dan kom je uiteindelijk aan het einde van de week op hetzelfde totaal aan kcal uit. Toegevoegd na 1 minuut: Mocht je zoiets vaker hebben, dan is het wel raadzaam om te kijken HOE dit komt. Mogelijk heb je dan veel stress, slaap je te weinig, of eet je te weinig op een dag. Deze factoren hebben invloed op hoeveel trek je hebt, en dan ga je over het algemeen vooral suikerrijke dingen lopen snaaien.

Het gaat allemaal om hoeveel calorieen je binnenkrijgt en hoeveel je verbrandt. Stel door die koekjes heb je op die dag 500 kcal teveel binnengekregen. Als je dan zorgt dat je de dag erna 500kcal minder eet dan heb je het aardig gecompenseerd. Het komt niet op 1 dag aan. Als je wil afvallen moet je wel echt alles bijhouden wat je eet en drinkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100