Klopt het dat je niet kan afvallen tijdens je menstruatie?

Ik heb een vraag ik ben bezig met afvallen maar ik zit nu in de 2e dag van mijn menstruatie week en ik val helemaal niks af, terwijl ik heel erg goed mijn best doet. Klopt dit en val ik na mijn menstruatie week weer alles af wat er nu niet af is gegaan

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat klopt niet. Iedereen kan afvallen tijdens de menstruatie. Alleen val je de ene keer meer dan de andere x af. Kan met hormonen, temperatuur, geestelijke gestel, lichamelijke gestel, activiteiten te maken hebben. Afvallen is niet alleen een kwestie van minder eten. Bewegen is minstens net zo belangrijk, misschien nog wel belangrijker dan je dieet. Ook je mentale gestel is zeer van toepassing op afvallen.

Dat hangt ervan af wat je met 'afvallen' bedoelt. Het kan namelijk zijn dat je tijdens je menstruatie meer moeite hebt met gewicht te verliezen, maar dit wil niet zeggen dat je daarom geen vet verbrandt. Tijdens je menstruatie hou je immers vocht vast onder invloed van hormonen, maar dit is dus géén vet wat je op de weegschaal zit en gaat vanzelf weg. Wel verhogen de hormonen ook je trek in zoete dingen, waardoor je onbewust meer gaat eten. Eet je echter gewoon gezond en niet te veel calorieën, dan kun je zeker vet verliezen tijdens je maandstonden - alleen zie je het resultaat misschien pas later op de weegschaal door het feit dat je vocht vasthoudt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100