Waarom zijn de terrassen alleen geopend van 12:00-18:00?

Deze week heeft het kabinet besloten dat de terrassen vanaf 28 april weer mogen openen van 12:00-18:00. Maar wie kan er dan op een terras zitten? Het lijkt me daarnaast niet enorm zinvol voor de horeca; het kan nog weleens meer geld kosten dan opleveren. Wat is het motief achter deze versoepeling?

Weet jij het antwoord?

/2500

Maar wie kan er dan op een terras zitten? Precies. Niet veel mensen. Het is juist de bedoeling dat er wel iets meer mag, maar dat er niet te veel mensen langdurig eten en drinken op de terrassen. Dat zou weer tot een grotere kans op besmettingen leiden. Daarnaast wordt gehoopt dat men minder gauw naar de parken gaat maar nu onder gecontroleerde 'veilige' omstandigheden wat gaat drinken op een terras. Door de horeca wordt het ook wel eerder een vernedering dan versoepeling genoemd. Veel gelegenheden hebben er niets aan. . Zoals Rutte zei: “Met het openen van de terrassen tot 18:00 uur schrap je de bitterbal en de avondmaaltijd die nog op het terras kan plaatsvinden”.

Toegevoegd op 23 april 2021 10:38: tekst
Bronnen:
https://www.missethoreca.nl/horeca/nieuws/...

De tijd van 12.00 tot 18.00 uur is door de overheid vastgesteld om een al te grote toeloop tegen te gaan. De drukte moet gedoseerd zijn en tegelijkertijd beperkt. Wel is het op veel terrassen de bedoeling dat de bezoekers er langdurig verblijven om de omzet zo hoog mogelijk te malen. Daarom zijn veel terrassen alleen geopend voor eters die er langdurig verblijven. Degenen die alleen wat willen drinken, moeten dat maar thuis doen. Het uitgangspunt van veel terraseigenaren is: de schoorsteen moet roken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100