Moet ik me laten testen (bij nauw contact met een vriendin, langer dan 24 uur geleden)?

Mijn vriendin is positief getest op corona (ma). Afgelopen vrijdag ben ik bij haar geweest, binnen 1,5 meter en langer dan 15 min. Zondag kreeg ze klachten, alleen keelpijn. Dus tussen dat ik bij dr ben geweest en de klachten was meer dan 24 uur. Moet ik dan wel of niet in quarantaine? en laten testen? En wanneer dan? Ik voel me verder prima, geen klachten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, laat je testen. Niet alleen voor jezelf maar ook opdat je, als je het gekregen hebt, niet je omgeving infecteert. Dan komen we nooit uit die negatieve spiraal. Ik wens je het beste en hou je aan de regels.

Het is wat onduidelijk, hoeveel tijd er moet zitten tussen het laatste contact en de positieve test om niet in quarantaine te moeten. Maar voor het testen geldt een periode van 72 uur (dus langer dan 24 uur). Voor de zekerheid kan je je het beste aan de quarantaineregels houden, ook als je geen klachten hebt. Als jouw contact minder dan 72 uur geleden heeft plaatsgevonden, dan moet je je zo snel mogelijk laten testen. Deze test moet gevolgd worden door een 2e test op de 7e dag na je laatste contact. Heeft jouw contact inmiddels plaatsgevonden meer dan 72 uur geleden plaatsgevonden, dan moet je je op de 72 dag na het laatste contact laten testen. Pas als de test na 7 dagen na het contact negatief is kan je uit quarantaine.

Bronnen:
https://d34j62pglfm3rr.cloudfront.net/down...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100