Kan smaakverandering zonder klachten een coronacase aanduiden?

Sinds september heeft water (ook flessenwater en kraanwater bij anderen) een andere smaak bij mij. Dit is eigenlijk tot de dag van vandaag aan blijven houden en is de ene dag meer dan de andere. Het water smaakt iets zouter dan normaal, maar niet perse anders. Ik merk hetzelfde ook met het mondwater dat ik 's ochtends gebruik om te spoelen, maar verder eigenlijk niet. Ik heb ook geen klachten gehad, ben gezond gebleven en ben wel in de buurt van andere mensen geweest die niet ziek zijn geworden.

Nu zijn we in november en lees ik steeds meer verhalen over dat smaakverandering een duidelijk symptoom van corona is, terwijl ik eerst dacht dat het alleen wegvallen van smaak was. Is dit echt rasechte corona, of kan het ook een andere oorzaak hebben? Net als toen voel ik me nog kiplekker en heb geen klachten. Wat is wijsheid? Kan ik een herstelde infectie ook laten testen? Of dingen uitsluiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een heel simpel antwoord. Smaakverandering kan een aanwijzing zijn voor Corona. Meestal gaat het wel gepaard met andere klachten, maar het kan ook op zichzelf staand zijn (en de reden dat ik me enige tijd geleden heb laten testen). Met wat u beschrijft, denk ik dat het niet het geval is aangezien het al 1 a 2 maanden aan houdt. Dit lijkt op iets anders te duiden. Maar in deze tijd kunt u beter het zekere voor het onzekere nemen en uzelf laten testen. Dan is er zekerheid. Voor alle andere soorten onderzoek kunt u zich wenden tot de huisarts. Alle teststraten zijn puur ingericht voor het testen op Corona, niet op andere zaken. De huisarts kan hier wel aanvragen voor doen. Houdt u er wel rekening mee dat er al ziekenhuizen zijn die vol zitten en als het geen acute zorg is (wat dit niet is), de aanvragen daarvoor momenteel niet meer behandelen (dit hangt een beetje af van de regio waar u woont).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100