Kan je eten delen met anderen als je Corona hebt?

Om verwarring te voorkomen: ik heb zelf geen Corona. Wel deel ik mijn eten soms met anderen, zoals mijn vriend of vriendinnen. Voor zover ik weet heeft nog geen van hen Corona opgelopen. Iemand zonder symptomen kan echter al besmettelijk zijn. Daarom vraag ik me af of je een risico loopt op Corona als je eten deelt met iemand.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, als jij Corona hebt, hoor je in isolatie thuis te zitten tot je niet meer besmettelijk bent. Het is dan behoorlijk dom om gezellig met vrienden te gaan eten. Het virus kan actief blijven op oppervlakken, daarom word er ook zo gehamerd op regelmatig handen wassen. Eten met elkaar delen is een manier om het virus te verspreiden.

Toegevoegd op 19 oktober 2020 08:52: tekst

Als jij je eten deelt met iemand loop je niet meer of minder risico op besmetting, dan wanneer jij je eten niet deelt. Als je iemand in je kennissenkring hebt met corona is het alleen maar sociaal om die besmette persoon van eten te voorzien, omdat diegene geen boodschappen mag doen. Als je zelf corona hebt, dan is het niet de bedoeling dat je je eten met anderen gaat delen, want dan zou je de ander wel kunnen besmetten.

Toegevoegd op 19 oktober 2020 10:45: tekst

Je vraag is niet geheel duidelijk gesteld. Eten delen is nl een breed begrip. Dat loopt van een boterham in 2 delen snijden en op 2 bordjes leggen tot samen met 1 lepel een kom pap leegeten. Puur theoretisch zou je volgens mij zelfs samen die kom pap kunnen eten van één lepel, als je dat wel op 1,5 meter kunt doen ;). Dus dat zou maken dat je niet besmet kunt raken van het delen van eten. Het virus verspreidt zich door de lucht, virusdeeltjes die je opeet worden in principe in je maag om zeep geholpen door het maagzuur. Je moet dan echter geen virusdeeltjes inademen of via die lepel met je neusslijmvlies of ogen in contact brengen. Ik zou het experiment trouwens zelf niet aandurven. Ook je maagzuur heeft verder natuurlijk een limiet in zijn organisme dodende werking. Dat is ook de reden dat je van bedorven voedsel toch een voedselvergiftiging kunt krijgen. Dan zijn er zoveel bacterien aanwezig dat er genoeg het maagzuur overleven om je ziek te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100