Hoe zit het met besmetting van het coronavirus?

Iemand vertelde dat hij net uit Italië komt. Op het vliegveld werden willekeurig uit de rij mensen gecontroleerd op het coronavirus. Er werd over de handen geveegd of daar de bacterie op zat. Dat was niet zo en dus heeft hij het virus niet zo geeft hij aan. (Kent iemand die procedure?) Maar nu las ik dat preventief controleren geen zin heeft, omdat het virus er langer over doet en er pas gecontroleerd moet worden als er verschijnselen zijn. De persoon in kwestie hoest erg, maar heeft geen koorts. Ik heb gelezen dat koorts een voorwaarde is.
Nu denken jullie misschien wat een zeur/paniekzaaier, maar hij werkt in het onderwijs (jonge kinderen) en ik met kleintjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het verhaal klopt niet. In Nederland worden mensen niet preventief gecontroleerd op het vliegveld. Wellicht gebeurt dit in Italië. Alleen doen ze dit niet met strips. Sommige vliegvelden controleren de mensen wel op temperatuurverhoging. De strips waar over gepraat wordt, ken ik wel. Deze worden gebruikt om explosievenmateriaal op te sporen. Door over kleding, handen, bagage te wrijven met een strip, kunnen ze zien of je met materiaal in de weer bent geweest. Verder bestaat er geen test die meteen uitslag geeft. De testen die gedaan worden, worden onder de microscoop bekeken. De uitslag neemt een dag in beslag. Het virus verspreidt zich door te hoesten en te niezen. Iemand die hoest, is waarschijnlijk gewoon verkouden (heerst ook). Mocht deze persoon toch verhoging krijgen of koorts, is het verstandig dat hij zich meldt, omdat hij wel in een besmet gebied is geweest. Wellicht is het verstandig om rectaal de temperatuur te meten. De gebruikte testen geven alleen uitsluitsel als iemand ook daadwerkelijk ziek is. Iemand die geen klachten heeft testen, is zinloos. Kortom, krijgt deze persoon in het weekend geen koorts, laat het los. En, de theorie van de strips: (handen vegen en hieruit concluderen niks te hebben) is totale onzin. Hoop zo duidelijkheid te hebben gegeven. Anders: laat horen. Succes!

Toegevoegd op 27 februari 2020 22:08: bron
Bronnen:
https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/v...
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/stren...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100