Wat kan ik doen om besmetting met het coronavirus te voorkomen?

Je ziet het coronavirus overal op het nieuws voorbij komen, maar wat kan ik in Nederland doen om besmetting met dit virus te voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn: Was je handen regelmatig Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog Gebruik papieren zakdoekjes . Mondkapje Een mondkapje gebruiken is onzin. Tegen virussen helpt het niet, het is een schijnveiligheid. Je ziet al geruime tijd Chinezen of Koreanen met mondkapjes rondlopen. Dat zijn doorgaans kapjes tegen fijnstof. Virussen, zoals corona, gaan hier met gemak doorheen. Een echte bescherming is een medische mondkap met een filter. Die worden ook gebruikt in laboratoria als met materiaal van een patiënt wordt gewerkt of wanneer je in de kamer bent met een besmette patiënt. In deze gevallen weet je dat het risico op besmetting hoog is. In het dagelijks leven is het gebruik van een deze mondkap onhaalbaar. Het ademen is lastiger en vermoeiender. Je moet namelijk echt goed in- en uitademen. Dat houd je niet zo lang vol. Daarnaast moet je de techniek kennen om het mondkapjes goed afsluitend over neus en mond te bevestigen. Zoals uit de afbeelding duidelijk wordt, zorgt een chirurgisch masker er alleen voor dat jouw slijmdeeltjes minder gemakkelijk verspreid worden. Je kunt zelf nog steeds besmet worden, zeker als je met besmette handen aan het mondkapje zit.

Toegevoegd op 01 februari 2020 10:25: afbeelding
Bronnen:
https://www.rivm.nl/coronavirus/nieuw-coro...
https://www.dvhn.nl/groningen/Hoogleraar-U...

De maatregelen die je kunt nemen om de kans op besmetting te verminderen zijn hetzelfde als voor een "normaal" griepvirus. De belangrijkste maatregelen zijn: 1. Was regelmatig je handen met zeep; 2. Als je moet hoesten of niezen, doe dat dan in je elleboog; 3. Gebruik papieren zakdoekjes; 4. Houd je weerstand op peil door gezond te eten en regelmatig te bewegen; 5. Ventileer je huis dagelijks; 6. Maak in je huis de voorwerpen die regelmatig door mensen worden aangeraakt, zoals deurklinken, regelmatig schoon.

Bronnen:
https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus...
https://www.quingo.nl/nieuwsblog/verkoudhe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100