Kun je op de laatste dag van de pil zwanger raken?

Ik begin met het slikken van mijn pil op maandag en eindig op zondag in de 3e week. Ik neem de pil iedere ochtend wanneer ik wakker word, wat soms een beetje verschilt maar altijd vòòr 2 uur 's middags. Ik heb er geen vergeten wat zou betekenen dat alles goed is gegaan en ik geen eiersprong heb gehad en dat ik dus ook niet zwanger kan raken.

Het is nu mijn stopweek en meestal begin ik pas te bloeden op een woensdag/donderdag en gaat dat dan door totdat ik weer begin met slikken op de maandag erop.

Het is nu officieel vrijdag en ik ben nog niet aan het bloeden. Ik heb laatste zondag zonder condoom seks gehad. Hij is niet in me gekomen maar ik weet dat de voorvocht soms/vaak ook al spermacellen bevatten. Zou ik toch zwanger kunnen zijn? Zo ja, hoe dan? Of is het gewoon de stress van geen periode krijgen dat ervoor zorgt dat ik later ga bloeden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb hier ook best vaak stress over, ik zoek daarom ook veel op op het internet. Ik heb gelezen dat je in de stopweek nogsteeds veilig bent. In de link bij het kopje “stopweek” staat het uitgelegd. Dit is een stukje uit die tekst: Als je de pil gebruikt of andere hormonale anticonceptie, heb je meestal een stopweek tijdens je menstruatie. Je gebruikt dan een paar dagen geen pil, maar bent nog steeds beschermd tegen ongewenste zwangerschap. Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen!

Bronnen:
https://sense.info/nl/ontdek-je-lichaam/me...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100