Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat maakt medicijnen zo vies van smaak ?

sommige medicijnen zijn vies van smaak ,zoals asperines ,is er een mogelijkheid om dit soort medicijnen bijvoorbeeld zoet te laten smaken ?

Toegevoegd na 1 minuut:
bijvoorbeeld een natuurlijke suiker

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat zullen de stoffen zijn die daarin verwerkt worden,ik denk dat de pillen fabrikant niet iets lekkers probeert te maken, maar iets wat helpt voor de kwaal. En misschien heeft het er ook nog mee te maken dat ze niet als snoepjes worden gegeten.

Ja dat kan, maar dat maakt ze dan ook weer duurder en omdat je pillen in zijn geheel kan inslikken is het niet echt nodig. Een voorbeeld is sinaspril.

Dat is wel degelijk mogelijk, maar commercieel absoluut niet interessant. Zoiets zou pas gebeuren als veel mensen klagen over de vieze smaak van medicijnen, en dat laatste is beslist niet het geval. Een aspirientje slik je niet iedere dag, het moment van de vieze smaak duurt maar kort, en je houdt ook geen nasmaak over, omdat je er altijd bij drinkt of eet. Bij normale medicijnen die je voorgeschreven krijgt, zal het zo zijn, dat mensen die medicijnen gebruiken wel iets anders aan hun hoofd hebben, dan heel tijdelijk een vies smaakje. Het ongemak van zo'n smaakje wordt dan heel relatief. Kortom, er is geen probleem, en dat hoeft dan ook niet opgelost te worden. Zelfs als het bijna niets kost, om medicijnen te maken met een lekker smaakje, is het toch nog weggegooid geld.

Tuurlijk kan Je heel makkelijk het niet vies laten smaken... Maar dan word het door kinderen gezien als snoepjes en als je onnodig medicijnen eet. Dan is dat meestal niet goed voor je

Er zitten vaak stoffen in die niet lekker smaken.. Vaak zijn deze stoffen niet te compenseren met suiker/

Meeste medicijnen worden door het lichaam gezien als gevaarlijk. De bittere smaak zorgt ervoor dat je het het liefst wil uitspugen. Dit is dus eigenlijk evolutionair ezien een verdedigingsmiddel van het lichaam egen het ongemerkt opeten van giftige stoffen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100