Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik wil graag weten welke soort thee het meest rust geeft?Ik bedoel dan niet om te slapen, maar bij een gevoel van onrust door stress.

Door veel heftige gebeurtenissen in mijn leven kom ik zelfs overdag niet goed tot rust. Voel me altijd gestresst en wil geen medicijnen nemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewone zwarte thee en nog vele andere soorten hebben een licht opwekkend effect maar ook daar kun je heel goed rustig van worden. Het belangrijkste is om ook echt van die thee te genieten, er voor gaan zitten. Als je gestrest bent ontbreekt dat er meestal aan. je hoofd gaat maar door en je hebt amper in de gaten dat je aan het theedrinken of aan het eten bent. Kijk maar eens naar theeceremonieën in het Verre Oosten en in vroeger tijden ook in ons land. Ook nu nog heeft theetijd meer het imago van een rustpunt op de dag dan koffietijd.

Kamillethee is een goede rustgever.

Thee met citroenmelisse.

Ze verkopen ook thee bij starbucks met verschillende soorten kruiden wat ook heel goed is voor ontspannen.. Een pakje hiervan kost 5 euro, of ze het nog verkopen weet ik eigenlijk niet omdat het al een poosje geleden is dat ik zoiets heb gekocht.. Het hielp wel heel erg bij mij..

Wietthee en anders Sterrenmix Kamillethee

Sinaasappelthee, maar dan echt van sinaasappelschil(gedroogd) en niet de pickwick met een nepsmaakje

Valeriaanthee is een krachtig maar veilig kruidenkalmeermiddel.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/altern...

Yohimbe is prima

rooibosthee. Die heb je ook nog in verschillende soorten.

er is een thee van het merk Celestial Seasonings, deze heet Tension Tamer. Er zit onder andere zoethout, kamille, pepermunt, citroen en gember in. het is onder meer te koop bij Jumbo en de Tuinen. Ook via internet kun je het bestellen. Zelf heb ik hier goede ervaringen mee, bovendien vind ik het ook een heel lekkere thee.

ben vaak overspannen geweest, heb hiervoor medicatie gehad. Dronk altijd koffie en nu al jaren gewone zwarte thee en ben veel rustiger geworden. de medicatie staat bijna op nul. dus dit werkt goed.

Ik heb altijd verschillende soorten thee van zonnatura... daar zitten ook niet slechte stoffen in maar is puur natuur en dat is goed voor je lichaam en daar ontspan je ook van.Dus geen nep thee drinken.

Een kopje pepermunt thee, een half uur voor het gaan slapen, zo heet mogelijk drinken in kleine slokjes. pas op! neem nooit meer dan 1 kopje, anders werkt het precies tegenovergesteld en kan je niet in slaap komen. Ook thee van citroenmelisse, pepermunt en glidkruid, is goed werkzaam voor jouw probleem. En natuurlijk gezond en nooit te veel eten, met voldoende water drinken. Pas op! zo min mogelijk koffie/ cola.

probeer eens een kalmerende thee van A.Vogel. dit is nieuw en blijkt erg goed te werken.

de kruidentheeen van maharishi ayurveda zijn heerlijk !! pitta thee voor in de ochtend, kapha thee voor de middag en vata thee voor de avond. vermeng gelijke delen gedroogd sint janskruid, havervlokken en damiana, 2 theelepels in theepot, 6dl kokend water, 10 min. trekken. drink hiervan 3x daags een kop deze thee werkt als een antidepressivum. halve theelepel gedroogde betonie en net zoveel lavendel en rozemarijn in je kom, kokend water erop en laten trekken. ff zeven en drinken. maar niet meer dan 1 a 2 per dag. dit is een kalmerende thee tegen stress. 2 theelepels st.janskruid en 1 theelepel rozemarijn, kokend water en laten trekken. elke dag 1 kop drinken. dit is goed tegen somberheid (winterdip) en betere doorbloeding en houdt het hoofd helder. 2 eetlepels verse citroenmelisse en 6 dl kokend water, 10 min. laten trekken, zeven en drinken, 3x per dag een kop is rustgevend, tegen depressies, hoofdpijn en spijsverteringsproblemen.

Lavendel-thee bedaart de zenuwen en werkt kalmerend op maag en darmen. Lavendelthee is kalmerend,verzachtend,helpt bij depressiviteit en brengt emoties in evenwicht Heeft bij mij een goede invloed,succes!

sint janskruid thee van Albert Heijn.

Ik zou bij de drogist of het reformhuis ginseng extract kopen. Dit zijn korrels en kan je als thee zetten. Je hebt vele merken. Persoonlijk heb ik positieve ervaring met Ihlwa ginseng extract. Op deze site kan je lezen wat de werkzaamheid van ginseng is. Je kan altijd een ander merk kiezen.

Bronnen:
http://www.ilhwakoreanginseng.com/the_bene...

sterrenmunt thee of groene thee met cranberry

En dan denk je dat thee wel gaat helpen ?? Volgens mij moet je dan zwaardere middelen inzetten ; ontspanning door inspanning voornamelijk, (beweging dus), je zinnen verzetten, je denkpatronen doorbreken etcetera. Met of zonder hulp. Maar met een kopje thee tussendoor gaat dat ECHT net zomaar lukken. Het overdag ingelasten van een MOMENT (half uurtje ?) om rustig over de dingen na te denken, tot jezelf te komen, dingen op een rijtje te zetten, je denkpatronen te onderzoeken, gebeurtenissen in perspectief te plaatsen en spanningen van je af te laten glijden is WEL een heel goed idee, meerdere keren desnoods, maar wat je daar bij drinkt is niet zo van belang.

appelthee d

ik heb al veel theesoorten voorbij zien gaan in de antwoorden. voor mijzelf neem ik altijd st. janskruid, hopkegels en valeriaan. van alle drie een theelepel in een grote kop en dan water wat gekookt heeft. 10 min laten trekken en dan 3x per dag een kop drinken. het is mijn ervaring die dit doet schrijven. andere thee die in de antwoorden vermeld staan kunnen ook goed helpen. ik wens je veel succes met het uitproberen.

ik gebruikte chineese thee van een accupunctuurkliniek

Eerlijk gezegd gaat het vaak niet om de 'soort' thee die je drinkt, maar de manier waarop je de thee drinkt. zet een klein kannetjes thee en neem een kopje dat je goed halfvol giet. Wanneer de thee in het kopje 'lauw' is nip je er aan en drinkt vervolgens kleine slokjes. Zodra de thee in je kopje gaat afkoelen giet je er hete thee bij van het kannetje zodat je steeds warm/lauwe thee in je kopje hebt om te drinken. Veel succes ermee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100