Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waaraan moet een goede bio-multivitamine voldoen? Dus niet synthetisch, zoals Action, kruidvat, hema. Iemand, liefs biologisch eet en denkend n idee?

Een soortgelijke vraag is net verwijderd, maar ik wil t echt graag weten. Ben ook geinteresseerd in merken, dan onderzoek ik dat verder.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Organische verbindingen zijn inderdaad vaak beter dan synthetische, de laatste worden op het etiket meestal niet vermeld. Maar let bijv op de p-5-p variant van B6, de D3 variant van D, vitamine E als d-alfa-tocoferolsuccinaat, magnesium en zink als citraat enz. Verder brede dekking omdat het altijd een samenspel van alle ingrediënten samen is (synergie). Vitamines en mineralen zijn de goedkope ingrediënten, extra's als plantaardige extracten zijn wat een multi kostbaar maakt (tenminste, als ze ook echt 'gestandaardiseerd' zijn anders is het meestal goedkoop). Plantina is inderdaad een heel degelijke multi, zie bijvoorbeeld in deze vergelijkingen:

De kwaliteit van een voedingssupplement wordt voor een groot deel bepaald door welke stoffen er NIET in zitten. Zo bevat de 'Plantina Multi' geen overbodige stoffen en is vegetarisch. Daarnaast zijn de grondstoffen uiterst zorgvuldig gekozen. Zoals voor de goed opneembare vorm van magnesium in plaats voor het nauwelijks opneembare magnesiumoxide. Voor de formulering van de Plantina Multi staat dr. Gert Schuitemaker van het Ortho Institute garant. Naar de inzichten van tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling, maar geheel toegespitst op de Nederlandse situatie. Over wat er wel of niet in een goede multivitamine behoort te zitten leest u alles in het boekje: 'Het gouden boekje voor de gezondheid' alles over vitamines, mineralen en voedingssupplementen van Gert.E.Schuitemaker uitgegeven door Ortho Communications & Science. ISBN 90-76161-01-1

Bronnen:
http://www.menssana.nu/pages/nl/publicatie...
http://www.plantina.nl/producten/11/Essent...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100