Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is Lymfklier drainage, hoe werkt dat en waar kan je dat laten doen?

Op vakantie - in een groot resort - werd mij aangeraden om - tegen woekerprijzen - een lymfklier drainage te laten doen. Het zou zo goed zijn tegen dikke voeten, enkels en kuiten. Dat zou ik graag willen geloven, maar is dat ook zo? Dat zou dan toch ook gewoon in Nederland moeten kunnen? Tegen normale tarieven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lymfedrainage is een zachte, rustgevende en pulserende massage waarbij men de stroming van het lymfevocht volgt. Het is een behandeling voor lymfoedeem. Door massage van de lymfeklieren en de lymfebanen kan de lymfeafvoer worden gestimuleerd. Voor deze massage wordt een speciale techniek gebruikt. Het kan zeker ook in Nederland. Je kan daarvoor terecht bij fysiotherapeuten. Voor mensen boven de 18 jaar zit manuele lymfedrainage en oedeemtherapie in het aanvullende pakket. Raadpleeg uw polisvoorwaarden om te zien welke vergoeding u krijgt en of uw verzekering de screening vergoedt. Veel verzekeraars vergoeden een bepaald maximum aantal behandelingen per jaar. Voor manuele lymfedrainage en oedeemtherapie geldt tevens een apart tarief.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lymfedrainage
http://www.reflex-fysiotherapie.nl/index.p...

tja, op vakantie is alles duurder. maar je kunt een lymfedrainage-massage ook in nederland laten doen hoor. en ook nog wel via het ziekenfonds. zo'n massage is speciaal voor de lymfebanen en wordt heel zachtjes uitgevoerd. het is werkelijk een weldaad voor gezwollen benen en voeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100