Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Dazenbeten waarvan je enorme bulten krijgt, hoe kom je van de zwelling af?

Sinds een tijdje ben ik gevoelig voor stoffen die niet in mijn lichaam thuishoren. Maar een dazenbeet krijg ik een enorme zwelling van. Ik heb er nu een op mijn arm, en mijn hele onderarm is opgezwollen van één beet. Hoe krijg ik dat zo natuurlijk mogelijk weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Direct na de beet de wonde insmeren met verse peterselie die op de wonde tot moes wordt gewreven. Beten ontsmetten met azijn Wonden inwrijven met antibiotica houdende zalf Meer remedies vind je op deze website: http://www.tuinkrant.com/artikel/tuindokter-dazenbeten-veroorzaken-dikke-vervelende-jeukbulten

Je kunt Nestosyl of Azaron gebruiken, net als bij een andere insectensteek om de jeuk te verlichten en om de zwelling te beperken kun je ook deppen met verdunde ammonia. Maar hou het wel even in de gaten, als je je onwel begint te worden moet je even contact opnemen met een huisarts, doe dat zelfs onmiddellijk als je het idee hebt dat je benauwt wordt.

Bronnen:
http://www.12drogist.nl/insectenbeten.html

Kamillethee zakje dat gebruikt is en in de koelkast heeft gelegen. teatree olie. Dit verdoofd de huid iets en werkt antiseptisch. Ook kan lavendel olie de huid tot rust brengen. Deze 2 oliën kun je onverdunt op het plekje aanbrengen, maar wel heel zuinig aan! Ook kun je een natte zwachtel aanleggen met daarin kamille lavendel en thijm.

Tip van oma, beetje urine doet wonderen

Wachten, het duurt niet zo lang, ik heb wel eens zo een gezwollen arm gekregen van muggensteken. Dat duurde een dagje voordat het vocht weer weg was. Dat duurt sowieso een tijdje, het is vocht dat langzaam via de lymfe, et bloed en de nieren het lichaam weer moet verlaten. Ik denk niet dat het veel zin heeft om dat proces van buitenaf te versnellen.

Wat mij helpt: thee van citroenmelisse (antehistamine) drinken, smaakt ook niet verkeerd & plantjes staan in overvloed in menige tuin.

Ik zie het antwoord er nog niet tussenzitten. Dus geef ik het je. Als je niet overdrijft dan zou ik toch naar de huisarts gaan. Grote kans dat die wel een middel heeft voor je.

Een allergische reactie die je tevoren nooit zo erg hebt gekregen: dat duidt erop dat er iets mis kan zijn. Vaak eerder hebben mensen dan al last van constitutioneel eczeem, blaasjes in de mondholte, opeens gevoelig voor pollen etc. Lever eens een flesje ochtendurine in bij je huisdokter: die heeft teststrookjes met monoklonale antilichamen en ik heb al eens meegemaakt dat ze meteen kon blijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100