met welke onvoorziene kosten moet ik rekening houden als ik mijn eigen bedrijf wil opzetten?verder nog tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

www.lancelots.nl

Bronnen:
www.lancelots.nl

Veel van de kosten waar je rekening mee moet houden als je een eigen bedrijf begint hebben te maken met het soort bedrijf dat je wilt beginnen.

Tip: zoek een goede accountant. En ook de Kamer van Koophandel heeft vanalles voor starters beschikbaar.

Tip1: Door de btw niet te verwarren met BMW. Ik heb in het verleden veel kleine bedrijfjes begeleid als het slecht met het bedrijf ging. Meestal was bovengenoemde tip de oorzaak. Tip2: Neem een goede (betrouwbare) boekhouder, die de vinger op de knip houdt. Tip3: zorg er voor dat je een goede cashflow hebt.

Bronnen:
http://www.campaicms.nl/files/articles/191.pdf
http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/nl/Cash_flow

Als je de kosten vantevoren kan voorzien zijn ze niet onvoorzien. mijn antwoord luidt dus: Dat is niet vantevoren te voorzien. Toegevoegd na 26 minuten: Tsja, lastig te zeggen als je niet zegt waar je wel aan denkt.. Denk je aan deze posten?: - Wanbetalers & deurwaarders - Druk kosten - Software licenties - Falende producten & vervanginskosten - reiskosten - Telefonie - Offerte-kosten (Vooronderzoek?) - IT consulenten voor netwerk / beveiliiging - Backup kosten (ALTIJD een backup van je belangrijke gegevens buiten het bedrijfspand bewaren) - Archiveringskosten (Bepaalde papieren moet je lang bewaren)

Ja: De kosten in verband met het afboeken van klanten die niet betalen. Met andere woorden: zorg dat je weet wat je nog tegoed hebt en geef niet alles uit dat je hebt verdiend. Geef zeker niet de btw uit die je hebt berekend over de geleverde diensten/goederen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100