In welke bank kan ik echt ethisch én rendabel investeren?

Wegens de inflatie zou ik willen investeren ipv sparen. Mjin spaargeld zit nu bij Triodos maar daar begin ik mijn twijfels wat over te krijgen. Zij leunen voor mij teveel aan bij het eco-kapitalisme : zonnepanelen en dergelijke. Zonnepanelen zijn voor mij niet ethisch omdat de productie niet ethisch is en omdat het ons binnen x aantal jaren zal opzadelen met een torenhoge afvalberg.
Wat ik wel ethisch vind, is het ondersteunen van beginnende zelfstandigen die een wereldvriendelijke zaak willen opstarten in gelijk welke sector. Wat ik kies zal toch vooral vanuit gevoel gebeuren, en uiteraard rendement. Al is dat laatste nooit doorslaggevend.
Het moet wel een bank zijn met goede referenties, want ik weet dat er ook wel valkuilen zijn en kapers op de zogenaamd ethische kust.

Weet jij het antwoord?

/2500

De Aspiration bank staat wereldwijd wat dat betreft op nummer 1, maar daar kun je niet echt in investeren. Nummer 2 is de Amalgate Bank. Echt veel verdienen aan dit soort beleggingen kun je niet verwachten. Triodos staat op nummer 7. Correctie: Amalgamated Bank.

Toegevoegd op 15 March 2022 09:02: tekst
Bronnen:
https://makechange.aspiration.com/most-eth...
https://finance.yahoo.com/quote/AMAL/

De ASN bank is de andere Nederlandse "ethische bank". Maar daar kun je niet in de bank zelf investeren, wat bij de Triodos wel kan / moet. Volgens mij kun je bij de ASN ook aangeven welke van hun doelen je het meest onderschrijft, bijv. tegen kinderarbeid, tegen vrouwenhandel etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100