Mijn werkgever betaald tussen de 8e en de 14e van de maand, mag dit?

Mijn werkgever betaald tussen de 8e en de 14e van de maand. Zij werken met een loonadministrateur die het totaal aantal uren voor hen berekend, de uren worden teruggestuurd naar mijn werkgever en deze maakt het totaalbedrag dan over op onze rekeningen. Soms zit er een weekend tussen maar ook komt vaak voor dat dit niet zo is en het loon dan alsnog de 10e gestort wordt (terwijl het ook wel eens de 8e komt)
Zij geven de loonadministratie de schuld (te laat met aanleveren van de uren, etc.) maar die smoesjes vind ik onacceptabel en er niet toe doen. Is het in de horeca, net als bij andere bedrijfstakken, niet gewoon verplicht een vaste uitbetaal-data te hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dit is te laat. Als een maandloon is overeengekomen, moet dit uiterlijk op de laatste dag van de maand zijn uitbetaald. Je kunt hiertegen actie (laten) ondernemen. Maar mijn advies zou zijn om het probleem eerst nog eens uitdrukkelijk aan je werkgever voor te leggen. Uit de bron: Verlengen uitbetaling loon Uw werkgever kan de periode dat uw werkt waarna u het loon krijgt, verlengen. Dit moet in uw arbeidsovereenkomst staan. Er zijn ook grenzen aan de verlenging. Bij een weekloon mag betaling nooit langer duren dan een maand. Bij een maandloon mag dit nooit langer dan een kwartaal zijn. Loonsverhoging bij te late betaling Betaalt uw werkgever uw loon te laat? Dan kunt u aanspraak maken op een verhoging wegens vertraging. Deze verhoging bedraagt: 5% per dag voor de vierde tot en met de achtste werkdag na de dag waarop het loon moest worden betaald; daarna 1% voor elke volgende werkdag, met een maximum van 50% van uw loon. Voor deze verhoging moet u overigens zelf naar de rechter stappen. De rechter kan de verhoging beperken tot een lager bedrag (bijvoorbeeld 10% of 15%). Uw werkgever hoeft de verhoging niet te betalen als hij kan aantonen dat de vertraging niet zijn schuld was. Werkgever betaalt loon niet Betaalt uw werkgever uw loon niet? Dan kunt u uw werkgever schriftelijk vragen om het achterstallige loon uit te betalen. Dit wordt in gebreke stellen genoemd. Als uw werkgever niet op uw brief reageert, dan kunt u een loonvordering in laten stellen. Hiervoor kunt u een juridisch adviseur inschakelen. Bijvoorbeeld het Juridisch Loket. . . Uit Burgerlijk Wetboek 7: Artikel 623 1. De werkgever is verplicht het in geld naar tijdruimte vastgestelde loon te voldoen telkens na afloop van het tijdvak waarover het loon op grond van de overeenkomst moet worden berekend, met dien verstande dat het tijdvak voor voldoening niet korter is dan één week en niet langer is dan één maand. 2. Het tijdvak na afloop waarvan het loon moet worden voldaan, kan bij schriftelijke overeenkomst worden verlengd, maar niet langer dan tot een maand wanneer het tijdvak waarover het loon op grond van de overeenkomst moet worden berekend, een week of korter is, en tot niet langer dan tot een kwartaal wanneer het tijdvak waarover het loon op grond van de overeenkomst moet worden berekend, een maand of langer is. 3. (...)

Toegevoegd op 09 mei 2019 15:39: tekst
Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/a...

Het is vrij gebruikelijk, in ieder geval in alle bedrijven waar ik heb gewerkt, dat er een bepaalde periode is waarbinnen wordt betaald. In mijn geval: na de 20ste, en in ieder geval voor de 25ste van de lopende maand. Als ik mijn betalingen op de 23ste zet heb ik dus (soms) een probleem... Een andere vraag is - daar lijk jij het (ook) over te hebben - of je salaris pas in de volgende maand betaald mag worden. Daarop weet ik het antwoord niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100