Mag mijn zoon met Koningsdag ballonnetjes verkopen van Disney?

Moet er een licentie voor betaald worden?
Er staan Disney en allerlei bekende tekenfilm figuurtjes op. Ik wil niet dat hij er problemen mee krijgt omdat het illegaal is. Er zit overigens geen helium in...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, jouw zoon mag dit verkopen. Op Koningsdag mag je alles verkopen, behalve: Drank waarin alcohol zit. Etenswaren die bederfelijk zijn. Drank in glas (flesjes of glazen). Levende dieren. Natuurlijk zijn hier uitzonderingen op, bijvoorbeeld indien iemand een vergunning heeft om alcohol te verkopen of indien iemand bederfelijk eten verkoopt, omdat deze persoon beschikt over een goede koeling. Hier komt een link ( Ik heb deze doorgelezen. In andere gemeenten staan dezelfde regels). https://kunst-en-cultuur.infonu.nl/feestdagen/54779-vrijmarkt-koningsdag-wat-zijn-de-regels.html De wet verordening op straathandel in de link heb ik ook doorgenomen. Hierin staan ook geen bijzonderheden. Deze wet wordt ook wederom in andere gemeenten gehanteerd.

Toegevoegd op 26 februari 2019 20:50: tekst

Daar ontstaan geen problemen mee als de ballonnen zelf "legaal bedrukt" zijn. Dus wanneer de producent van de ballonnen voor het gebruik van de afbeeldingen aan "Disney" een vergoeding heeft betaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100