Reageren op aangetekende brief van werkgever hij eist binnen 3 dagen reactie mag dat?

Ik ben ziek en krijg een brief van de baas om binnen 2 dagen te reageren of ik alkoord ga met de vakantie dagen die ik krijg .Deze waren al mondeling veranderd..maar nu zegt hij dat dat niet waar is....Deze heeft hij opzettelijk 2 weken voor de vakantie van mijn vrouw of 2 weken NA de vakantie van mijn vrouw gepland?...kan hij hier zomaar mee wegkomen?En heb ik echt zo weinig de tijd...?Dit mag toch niet? Zo korte termijn om te reageren?
Vr groeten
Edwin

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je werkgever mag niet eenzijdig de vakantie van jou inplannen tenzij er sprake is van een bedrijfssluiting, of als dit problemen oplevert voor de werkgever. Normaal gesproken werkt het zo: jij geeft aan wanneer je vakantie wil, je werkgever reageert of dit akkoord is. Daarbij heeft hij maar weinig mogelijkheden om te weigeren, alleen als er sprake is van problemen met de bezetting of continuïteit of zo. De voorwaarde hierbij is wel dat jij schriftelijk verlof aanvraagt (mag ook via email) en hij schriftelijk antwoord geeft. Vandaar die brief waarschijnlijk. Mag hij van je vragen om binnen 3 dagen te antwoorden, natuurlijk, maar jij kan vragen voor meer tijd. Het is onredelijk als hij daar niet op in gaat. Ik krijg het vermoeden dat er sprake is van een conflict en dat er meer problemen zijn tussen jou en je werkgever. Je kan nu 2 wegen kiezen, maak een afspraak en probeer met hem tot een oplossing te komen, of kies voor de juridische weg en schakel DAS of zo in. Mogelijk staat er ook nog iets in de cao over verlof, maar dat weet ik niet.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/v...

Ja, dat mag. Hij wil kennelijk zo snel mogelijk de vakantieplanning rond hebben. Dat hij dat per aangetekende brief doet is waarschijnlijk omdat je een lastige werknemer bent waar hij druk achte moet zetten. Als je niet binnen die termijn reageert krijgt je een planning opgelegd die hem het beste uitkomt. En als je je daar niet aan houdt kan hij je ontslaan wegens werkweigering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100