Hoeveel is mijn netto iva uitkeringbij een bruto van 2846,00?

Dit is mijn maandloon er komt nog een 13e maand bij en vakantiegeld 8%
groet Peter

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je maandloon is 2846 euro, keer 12 = 34.152 Plus 8 % vakantiegeld is 36.884 Plus dertiende maand zonder vakantiegeld = 39.730, 16 Dat is het jaarloon. Dit moet je delen door 261 (aantal uitkeringsdagen per jaar) = 152,22 en vermenigvuldigen met 21,75 (aantal uitkeringsdagen per maand) = 3310.84 Als je er helemaal niet meer bij werkt, moet je daarvan 75 % nemen = 2483, 13 per maand BRUTO. Wat daar netto van overblijft gaat mij een beetje boven mijn pet, want het is natuurlijk niet een inkomen uit arbeid, en vermoedelijk heb je nog recht op het een en ander aan heffingskortingen, of moet het vakantiegeld op een andere manier in de berekening worden meegenomen. Het is dus een beetje grove benadering. Als ik een "standaard" rekentooltje van Internet gebruik, kom ik op 1692,21. Maar dat zou dus wel een beetje kunnen afwijken. Vermoedelijk komt het bedrag heel dicht in de buurt van 75 % van wat je nu netto verdient.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/regel...

Ik kom iets lager uit per maand dan Marleen. Ik begin bij het brutobedrag dat Markeen had, eur 2483,13. Bij een uitkering wordt het vakantiegeld gereserveerd, om het eenmaal/jaar uit te betalen. Eur 2483,13 : 1.08 = bruto eur 2299,19. Dit bedrag heb ik in de bruto-nettocalculator gestopt bij "pensioenen en uitkeringen". Kom dan uit op netto 1591,86 per maand (in het geval voor loonheffingskorting toepassen wordt gekozen, anders wordt het lager). Toegevoegd na 14 minuten: Strikt genomen, mag je het zo niet berekenen. De berekening start niet met het brutoloon maar met het sv-loon, het loon voor de sociale verzekeringen, zoals dat bijv. op een jaaropgave staat of op een salarisstrook.. Als je bijv. meebetaalt aan je pensioen zie je dat als een inhouding op het brutoloon. Daardoor wordt het sv-loon lager.

Niemand kan je vertellen hoeveel je netto inkomen uiteindelijk exact zal bedragen. Dit is namelijk afhankelijk van je persoonlijke situatie, welke bepaalt hoeveel belasting je betaalt en of en voor welke aftrekposten je in aanmerking komt. Denk aan dieetkosten, medische kosten die niet vergoed zijn, studiekosten en de hypotheekaftrek. Daarnaast krijg je bij langdurige ziekte vaak een jaarlijkse eenmalige bijdrage van bijvoorbeeld het UWV van enkele honderden euro's. Al deze aspecten kunnen je netto-inkomen veel hoger doen uitkomen dan het bedrag dat je netto ontvangt van het uitkeringsorgaan. Voor de berekening van het vakantiegeld is het van belang te weten of de uitkering per 4 weken uitbetaald wordt, omdat de 13e maand dan reguliere uitkering is en meegenomen wordt in het bedrag waar de 8% vakantietoeslag over berekend wordt. Wanneer het daadwerkelijk een 13e maand is, wordt het als een extra bonus bovenop de uitkering beschouwd en krijg je hierover geen 8% vakantiegeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100