Wat is de maximum bedrag dat men kan storten op je e-spaarrekening bij argenta?

Mijn vriend wil mij geld overschrijven van € X (boven €25000) kan dit of weigert de bank dat? Had gelezen dat er geen limiet bestaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Op http://www.argenta.nl/nl/spaar/internet_spaarrekening/ staat dat er geen minimum of maximum inleg is. Dat betekent dus dat er geen maximum genoemd kan worden. Hou er alleen wel rekening mee dat je over zo'n groot bedrag belasting zult moeten betalen.

Je hebt het over een e-spaarekening. Die benaming gebruikt Argenta in Belgie. Hier heet het een internetspaarrekening. Even gesteld dat je Nederlandse bent: @ het bedrag telt mee voor box 3 van de inkomstenbelasting over 2017 als het op 1-1-2017 nog steeds op je bankrekening staat en het totale vermogen in box 3 boven de vrijstelling ligt @ je moet (zelf) aangifte doen vanwege deze ontvangen schenking en ontvangt t.z.t. van de belastingdienst een aanslag voor schenkbelasting. Bij dit bedrag is dat eur 6863.- (2016) (als je vriend geen partner is met wie je samenwoont of geregistreerd partner en hij de schenkbelasting niet voor zijn rekening neemt.) Toegevoegd na 7 minuten: Heb, zowel in Belgische als Nederlandse versie geen minimum- of maximuminleg op deze rekening gevonden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100