Waarom heeft Nederland teveel munten van € 2,00 en te weinig van € 0,05?

Ik citeer uit http://www.dnb.nl/nieuws-en-publicaties/nieuwsoverzicht-en-archief/nieuws-2010/dnb230334.jsp :

"
In Nederland is er altijd grote vraag naar muntjes van vijf eurocent. Om te voorkomen dat er een tekort ontstaat, worden er normaal gesproken extra munten geslagen. Maar ruil is een betere optie – en Finland is een prima ruilpartner want dit land heeft een groot overschot aan vijf eurocentjes. Daar zijn juist de twee euromunten niet aan te slepen; en die munten heeft Nederland weer ruim op voorraad.
"

Waarom hebben wij meer munten van € 2,00 dan we nodig hebben en te weinig stuivers? Waarom is dat in Finland net andersom?

Toegevoegd na 49 seconden:
Stel je voor: anderhalf miljoen euro, te betalen in de vorm van vijf vrachtwagens gevuld met stuivers...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik kan maar één reden bedenken: "ons bunt zuunig"

Europa is net als een grote bak met geld waar heel hard heen en weer mee word geschud gedurende 9 jaar. Het resultaat is gewoon toeval.

Omdat stuivers voor allerlei andere dingen gebruikt worden zoals fiches, geld in 't kaartpotje enz.

Omdat de Finnen hun eurocenten en eurotweecenten niet hebben afgeschaft , krijgen de finnen veel van die munten in hun portemonnaie. Relatief daardoor veel minder Euro vijfcenten nodig. Wij ronden alles af , elke keer dat er eigenlijk één twee of drie of vier cent betaald- of terugbetaald moet worden , krijgen wij er een eurostuiver voor. Of moeten we die betalen . Gevolg veel meer 0,05 Euro munten. Als je bij de Aldi boodschappen doet krijg je overigens wel je centen en tweecenten terug. Toegevoegd na 1 minuut: Van die 2 Euro munten weet ik niet . Misschien dat de Finnen die in spaarpotten stoppen ?

Naar mijn weten werden de bronzen muntjes een tijd geleden verafschuwd door burgers uit de Eurozone. Dat er nu te weinig eurocenten van € 0,05 zijn in Nederland zal dus ook wel te maken hebben met dat gevoel van ongemakkelijk gebruik. Vele burgers zullen hun "bronzen centjes" dus gaan omruilen zijn bij de bank, waardoor er nu een tekort is aan zulke munten en de handigere 2 euromunten zullen in grotere mate als betaalmiddel gebruikt zijn.

OMDAT in elke gokhal en casino's er honderduizend aanwezig moeten zijn,alles draait er om die munt alleen, dat is 1 reden van de velen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100