geen geld wel tandarts nodig , wat nu ?

Hallo

Ik ben opzoek naar een manier om gratis (of voor zo weinig mogelijk) naar de tand arts te kunnen.

Helaas heb ik door stress, slecht onderhoud en paradontitis een extreem slecht gebit.
Nu ik in rustig vaar water ben gekomen
en werk en inkomen heb.
wil ik graag mijn gebit laten behandelen.
Een offerte van een tandarts kwam uit op €1664,- (met behoud van eigen tanden) of een kunst gebit voor boven.
er zijn alleen wat tegen slagen die mij achtervolgen uit het verleden.
- schuld bij menzis ( regeling met zorginstituut loopt) maar er is niks mogelijk m.b.t mijn gebit.
-Beschermewind:
Ben tegen mijn schulden aangelopen nadat ik mijn werk en opleiding in het verleden heb stop gezet om voor mijn vader te gaan zorgen (hersenstam infarct)
Ik moest het toen doen met €150,-p.m.
(Geen uitkering)
-door mijn inkomen maak ik volgens mijn gemeente geen aanspraak op bijzondere bijstand
-Daarbij heb ik werk maar gaat alles op naar vaste lasten en schuld eisers.
ruimte voor sparen is er wel .
Alleen is dat dermate weinig dat ik dan nog zeker 6 maanden moet sparen.
-daarbij heb ik een aangeboren hartafwijking met een medische verklaring waarbij een gezond gebit van belang is.
Ook heb ik umc radboud benaderd
alleen zijn er ook nog altijd kosten verbonden aan hun tandarts praktijk (artsen in opleiding rekenen de std prijs - 25% )
Maar mis inmiddels weer 2 (voor) tanden en heb serieuse pijn.

Wat zijn mijn opties nog?
Ben pas 28 :’(

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn drie mogelijkheden. (1) kies gelijk voor een kunstgebit (2) ga naar een hele goede tandarts .. zo een die door een ziekenhuis geadviseerd wordt voor speciale behandelingen zoals gebitjes (MRA) aanmeten bij slaapapneu. Deze kan jouw gebit bekijken, beoordelen en het noodzakelijke behandelplan vastleggen. [Ik ben doorverwezen door het ziekenhuis naar zo'n tandarts en moest -ondanks de verzekering - €20,01 pinnen/betalen voor dit consult, dit geld kreeg ik later terug van de verzekering.] (3) Neem contact op met Maatschappelijk Werk in je stad, maak een afspraak en neem al je gegevens mee. Letterlijk alles. Persoonlijke papieren/ bankrekeningafschriften/ contracten/ verplichtingen, alles. Vertel alles en houdt niets geheim. Als er een mogelijkheid is, dan zit je hier goed. Een goede maatschappelijk werker gaat voor jou door het vuur. Bovendien kennen zij de 'diensten' en regelingen, alle 'short cuts'. Succes. Toegevoegd na 11 uur: (4) Natuurlijk is er nog die mogelijkheid van naar een Universiteit met Tandartsopleiding te stappen en je als 'proefkonijn' aan te bieden tegen 'weinig'.

Ik weet niet waar je vandaan komt, maat in Arnhem gaan meerdere mensen naar hogeschool van Arnhem & Nijmegen in Arnhem, daar bieden studenten in opleiding hun diensten relatief goedkoop aan. Alles wordt gedaan onder toezicht van ervaren tandartsen, misschien een optie.

Wat een pech, maar nobel dat je voor je vader zorgt (hebt gezorgd). Naast bovengenoemde antwoorden is er nog een optie die ik zelf ook benut had. Je zegt dat je werkt. Is er bij je werk geen personeelsfonds? Ik wilde graag een beugel en kreeg dat niet vergoed van mijn verzekering omdat ik boven de 18 jaar jaar was. Zei betaalden toen de eerste grote rekeningen. Waarschijnlijk betaal je dan zelf ook wel wat, want echt gratis is er niet in deze wereld, maar ze kunnen toch een groot deel van de kosten op zich nemen, afhankelijk van waar je werkt. Suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100