Is het financieel mogelijk om een appartement te huren met laag inkomen - weinig spaargeld?

Hallo,

Ik heb ongeveer 7500 euro staan op mijn spaarrekening en vroeg mij af of het haalbaar is voor mij om een appartement te huren? Is een appartement van 500 euro per maand te duur? Momenteel ontvang ik slechts een 950 euro per maand.
Het is de eerste keer dat ik alleen zou willen gaan wonen en ik heb geen idee welke kosten er nog bij komen kijken en hoe hoog deze zijn..

Wie zou het aanraden en wie afraden?

Toegevoegd na 3 uur:
Even bijvertellen dat ik in België woon.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je inkomsten zijn te laag. Je zult geen huurcontract krijgen. Volgens huurwoningen.nl is er een inkomsteneis die bij een huur van 500 euro hoort. --- Je hebt een huurwoning op het oog met een huur van € 500 per maand. De inkomenseis is drie keer de huur (bruto). Je dient dan minimaal 500 x 3 = € 1500 euro per maand aan bruto-inkomen te hebben-------

Bronnen:
http://www.huurwoningen.nl/info/inkomenseis/

Met zo'n laag inkomen is een huur van €500,- niet mogelijk. Voor een eenvoudige berekening van de huurprijs die voor jou geschikt zou zijn moet je uitgaan van 1/3 van je inkomen. Dus in jou geval +/- €300,-. Je hebt namelijk ook nog geld nodig voor verzekeringen, boodschappen e.d. Met jou inkomen mag je je in de gemeente waar je wilt gaan wonen inschrijven op de wachtlijst voor een sociale huurwoning. Houd er wel rekening mee dat deze wachtlijsten vaak jarenlang zijn. Zoek maar wens op sociale huur + de gemeente van jou keuze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100