Welke middelen heeft de overheid om inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen te verkleinen en werken deze middelen?

Ik heb voor een baan gesolliciteerd en ben na een tijdje aangenomen. Na een tijdje werken in het kantoor kwam ik erachter dat mijn vrouwelijke medewerkers minder verdienen dan ikzelf. Ik dacht natuurlijk dit is niet eerlijk en doet de overheid hier eiegnlijk wel wat aan? dus mijn vraag is:

Welke middelen heeft de overheid om inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen te verkleinen en werken deze middelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In Nederland gelden regels die zeggen dat gelijke gevallen gelijk behandeld behoren te worden. Helaas gebeurt dat niet altijd. Mensen worden nog steeds uitgesloten van werk, opleiding of het verkrijgen van bepaalde goederen of diensten op grond van irrelevante kenmerken. Om deze uitsluiting tegen te gaan, kent Nederland de gelijkebehandelingswetgeving. Deze wetgeving is complex en onderhevig aan verandering. Daarom werd in 1994 de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) ingesteld. Een onafhankelijk, landelijk college dat toeziet op de naleving van haar oordelen, adviseert en voorlichting geeft over gelijke behandeling. En dat werkt. Commissie Gelijke Behandeling (030 888 38 88). Ook kunt u hier een klachtenformulier downloaden. Dit kunt u invullen en vervolgens sturen naar: Commissie Gelijke Behandeling Postbus 16001 3500 DA Utrecht Of faxen naar 030 888 38 83. Heeft u vragen dan kunt contact opnemen met de CGB op 030 888 38 88 of via info@cgb.nl

Bronnen:
http://www.cgb.nl/

Kantoor en zo vreemd dat er verschillen zijn .echter in industrie bij zwaar productie zie je normaal gesproken veel meer productiviteit bij mannen als vrouwen.dan wel logisch.

In aanvulling op het antwoord van onze Momo, wat overigens geheel correct is, het volgende: In de CAO s worden de salarissen geregeld. Daarin wordt niet gesproken over verschillende salarissen voor mannen en vrouwen. Ik denk dat de middelen van de overheid om hier voorwaardenscheppend in te zijn (de eerste taak van de overheid) hiermee uitgeput zijn. De volgende stap: sancties, lijkt me te ver gaan. Vrouwen accepteren op de een of andere manier die lagere salarissen, anders kan het gewoon niet. De vrouwen moeten zelf op hun strepen gaan staan. In mijn eerste baan verdiende ik 150 gulden per maand. Terwijl, de personeelsfunctionaris vertelde dit, als ik een jongen was geweest, had 165,-- verdiend. En ik vroeg naar het verschil, maar accepteerde toch, want ik had werk nodig. Werkgevers proberen het en de werknemer accepteert. Dan kan de overheid niet veel meer doen. Dus zelf in actie komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100