Wat houdt een akte van cessie precies in?

Ik weet dat een deel van mijn salaris dan vrijwillig naar de schuldeiser gaat maar wat als ik in de WAO kom, werkeloos raak of van baan verander?
Of in de schuldsanering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De cessie houdt in dat uw werkgever de komende (tientallen) jaren elke maand een belangrijk deel van uw salaris buiten u om aan de schuldeiser betaalt. * Het gevaar bestaat dat uw werkgever zoveel geld aan schuldeiser betaalt dat u van de rest nauwelijks meer kunt rondkomen. Wanneer u bij voorbeeld een bruto maandinkomen heeft van € 2.500 en de looncessie is € 1.500 per maand dan heeft u € 1.000 bruto om van te leven. Dat is meestal te weinig omdat U ook huur en ziektekostenverzekering moet betalen en ook uw kinderen moet verzorgen en opvoeden. * De kans dat u in de toekomst een nieuwe baan kunt krijgen wordt veel kleiner want de looncessie houdt in dat ook uw salaris bij andere werkgevers aan de schuldeiser wordt overgedragen. Bij sollicitatiegesprekken moet u dat melden. De kans dat u die nieuwe baan krijgt is dan veel kleiner. * Wanneer u ook nog andere schulden heeft en met de looncessie alles wat u kunt missen aan die ene schuldeiser betaalt, is er een kans dat u andere schuldeisers benadeelt. Dat kan riskant zijn want het benadelen van schuldeisers is in Nederland een misdrijf. Dit misdrijf heet bedrieglijke bankbreuk. * Wanneer u eerst een akte van cessie ondertekent en later toch nog een beroep wil doen op de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen is de kans kleiner dat u echt een schuldsanering krijgt. Dat komt doordat de schuldeiser door de cessie juridisch veel sterker staat en dan minder aan de schuldsanering zal willen meewerken.

Bronnen:
http://www.internetwerkt.nl/2009/10/02/ber...

Een Akte van Cessie gaat vóór een loonbeslag is de algemene regel, zelfs de belastingdienst die normaal prefereert gaat niet voor. Maar wat nu als er reeds een loonbeslag ligt wordt dan de volgorde bepalend?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100