Wat te doen bij geen geld voor eigen riciso?

Ik zal de situatie even uitleggen.
Mijn moeder had een maagverkleining en krijg daardoor calcium en vitamines( voor de Vit. betaald ze zelf nu)
Voor alle medicatie behalve calcium krijgt mijn moeder een rekening van ZV . Mijn moeder heeft geen geld om het te betalen, ze krijgt uitkering dus werkt niet. Ze woont alleen dus geen andere inkomen.
Alle rekeningen die ze krijgt van haar verzekering (ZV) betaald ze al in termijnen maar er komen er steeds meer bij. Hoe meer ik bel hoe minder ik nou snap waarvoor ze de hele tijd moet betalen.
Is er een uitweg ?

Weet jij het antwoord?

/2500

tjonge jonge wat een antwoorden. Ik hoop dat ik je wat beter kan helpen. Allereerst zit je helaas aan het eigen risico vast.... tenzij je een collectieve (bijstands) zorgverzekering hebt dan heb je meestal geen eigen risico maar wel een hoge premie met een uitgebreide dekking. Maar daar moet dan wel de gemeente aan mee doen en is meestal alleen voor mensen met een bijstandsuitkering. Vraag hulp bij de financiële huishouding van je moeder (raadpleeg hiervoor ook de gemeente ), krijgt ze wel alle toeslagen waar ze recht op heeft. Doet ze belastingaangifte incl de medische aftrekposten. Heeft ze kwijtschelding gemeente belasting aangevraagd (veel papierwerk) Ga volgend jaar naar een zorgverzekering met een lagere premie en een houd het laagste eigen risico aan. Ik ben geen doktor.. Dus raadpleeg voor het volgende advies altijd jullie huisarts. Koop calcium en vitamines gewoon bij de supermarkt, drogist of bv action. Vergelijk de werkzame stoffen met de stoffen van de medicijnen van de apotheek. Succes en sterkte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100