hoeveel gaat er af van een uur alphahulp van 12,50?

als je voor een uur alphahulp 12,50 krijgt, daar gaan reiskosten af en loonheffing, wie weet hoeveel er naar de belasting gaat? of waar / hoe ik dat uit kan zoeken?? (de belasting zelf heb ik al gebeld en mn werkgever ook maar die weten het ook niet precies)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoeveel er precies aan belasting afgaat is moeilijk te zeggen, als u zo weinig informatie geeft. Bijvoorbeeld of u ander inkomen heeft of dat u een niet of weinig verdienende partner bent. Maar laten we er even van uitgaan dat uw inkomsten gewoon belast zijn. Het percentage aan belasting is 36,5% over uw belastbaar inkomen in belastingschijf 1. Uw inkomsten moeten worden opgegeven bij: overige inkomsten. Hierbij mag u de reiskosten (€ 0,19 / km) in mindering brengen op uw inkomsten. Vooropgesteld dat de reiskosten niet vergoed worden. Daarentegen krijgt u óók een aanslag Zorgverzekeringswet. Het belastingpercentage voor 2015 is 4,85%. In totaal betaalt u dus ruim 40% belasting. Maar door de heffingskortingen zoals de algemene heffingskorting en de arbeidskorting zal dit percentage veel en veel lager zijn. Om een voorbeeld te geven: U verdient € 6400. We houden even geen rekening met de eventuele uitbetaling van de heffingskorting aan u als niet verdienende partner. U betaalt in dit voorbeeld € 0 belasting. U betaalt wel de 4,85% ZVW-premie. Ander voorbeeld: U heeft al een inkomen. Stel € 10.000 U krijgt de inkomsten als alfahulp erbij. Omdat er over het eerste inkomen al rekening is gehouden met de heffingskortingen, betaalt u het volle pond over de inkomsten als alfahulp. Dus ruim 40%.

Je mag er van uitgaan dat er 1/3 van af gaat aan belasting. Tenzij je erg veel werkt. Dan kan het wat meer zijn. Wat er af gaat aan reiskosten kun je zelf (ongeveer) uitrekenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100