Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe noem je het strookje dat een stapel briefgeld bij elkaar houdt?

Ik weet dat dit op het Engels een "Currency Strap" heet. Ik kan echter niet achterhalen hoe dit op het Nederlands wordt genoemd. Hopelijk kunnen jullie mij hier meer over vertellen. Mocht er onduidelijkheid over zijn, laat het maar weten en ik zal alle vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Bij voorbaat dank!

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
2.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat heet volgens mij een banderol.

Toegevoegd na 9 minuten:
Het wordt bevestigd dat dit klopt door de uitleg op http://anw.inl.nl/article/banderol bij banderol 3.0: papieren wikkel om iets bijeen te houden of dicht te houden, bv. een adresband om een tijdschrift of een bandje om een stapeltje biljetten.
(Lees meer...)
Amadea
9 jaar geleden
Amadea
9 jaar geleden
Lees bijvoorbeeld ook op http://www.cikam.nl/oplossingensystemen/Geldverwerking/Bankbiljettenverwerking.aspx bij Volautomatisch Banderolleersysteem: met de Cikam PA 30 worden stapels bankbiljetten zeer snel tot bundels verwerkt. In ruim één seconde heeft dit systeem de stapels bankbiljetten gebundeld. De banderol wordt via heat seal gesloten waardoor het werkstation netjes blijft.
Amadea
9 jaar geleden
Bijvoorbeeld hier: http://www.bandall.com/nl/Technologie/Banderolleermaterialen/Onbedrukte-banderol/
Amadea
9 jaar geleden
De reeds door mij doorgegeven site: http://www.bandall.com/nl/Technologie/Banderolleermaterialen/
Amadea
9 jaar geleden
Dan zou ik gewoon zelf stevig papier in stroken snijden (na er eventueel zelf eerst een tekst op te hebben geprint), en ze om de stapels biljetten vastplakken.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding