Mag ik van werkgever veranderen ook al heb ik mijn tweede jaarcontract bij huidige werkgever nog niet ontvangen en getekend?

Mijn jaarcontract wordt per 1 maart opnieuw verlengd met een jaar, maar ik heb ondanks het mondelinge gesprek met huidige werkgever tot op heden nog geen nieuw contract ontvangen. De mogelijkheid bestaat dat ik misschien per 1 maart bij een andere werkgever aan de slag onder betere arbeidsvoorwaarden. Kan ik toch per 1 maart van werkgever veranderen als ik nog geen nieuwe jaarcontract ontvangen heb van huidige werkgever of is een mondelinge afspraak bindend en heb ik mij dan te houden aan een opzegtermijn van een maand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ontvangen van het nieuwe contract is niet wezenlijk, mondelinge afspraken zijn ook geldig. (Wettelijk moeten een aantal zaken schriftelijk worden vastgelegd). Als in je huidige contract niet staat dat opzegging verplicht is, dan zou je de laatste werkdag kunnen zeggen dat je de volgende dag niet meer komt. Het tijdelijke contract eindigt immers van rechtswege (= automatisch). Maar da's theorie. Je hoort je namelijk als een goed werknemer te gedragen. Daarbij hoort ook dat je tijdig aan je werkgever doorgeeft dat je elders wilt gaan werken. Een kalendermaand vooraf is goed, dan heeft de werkgever de tijd om een nieuwe medewerker te zoeken. Dat kan ook nog als je het nieuwe contract al eerder in ontwerp ontvangen zou hebben. Toegevoegd na 6 minuten: Je bent niet verplicht om bij deze werkgever te blijven omdat je die wens eerder hebt uitgesproken; je bent niet met de werkgever getrouwd. Als je tijdig doorgeeft dat je toch elders wilt gaan werken, dan is dat voldoende. Bedenk dat je werkgever ook ervoor had kunnen kiezen om geen nieuwe arbeidsovereenkomst aan te bieden: dan was je ook 'weggegaan'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100