Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mag/kan ik de zorgtoeslag direct naar mijn ouders laten storten, of moet het naar mij gestort worden en dat ik het dan naar mijn ouders stort?

None

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
5.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Een rekeningnummer waar jij toeslagen op ontvangt van de Belastingdienst, moet op jouw naam staan (zie bron). Het mag wél een gezamenlijke rekening zijn, dus mocht je een rekening hebben samen met je ouders (een en/of rekening) dan kun je het op deze rekening laten storten.

Wat je anders kunt doen, is bij je bank regelen dat het bedrag elke maand bijvoorbeeld precies de dag na uitbetaling van de Belastingdienst, het bedrag overmaakt van jouw rekening naar die van je ouders. Dit kun je regelen via internetbankeren. Dan kun je het nooit vergeten en houd je een goed overzicht over je financiën. Veel mensen doen dit voor vaste overboekingen die elke maand terugkomen, juist omdat je er daarna geen omkijken meer naar hebt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding