ik ben op 11 oktober 18 geworden waarom krijg ik pas in januari mijn studiefinanciering terwijl ik al op een hogeschool zit?

ik begin al rekeningen binnen te krijgen en ik kan mijn studenten ov nog niet activeren dus hoe zou ik het dan moeten betalen zonder mijn studie financiering

Weet jij het antwoord?

/2500

Studiefinanciering wordt per kwartaal uitbetaald. Als je in een kwartaal 18 wordt, ontvang je de studiefinanciering met ingang van het kwartaal dat daarna komt. Als jij tussen 1 juli en 1 oktober jarig was, zou je het per 1 oktober hebben ontvangen. Toegevoegd na 2 minuten: Overigens wordt de studiefinanciering pas aan het eind van de eerste maand van het kwartaal uitgekeerd, houd hier rekening mee bij je uitgaven. De eerste stufi ontvang jij ongeveer op 24 januari 2015.

Bronnen:
http://www.ib-groep.nl/particulieren/schol...

Omdat je geboren bent in het laatste kwartaal van 1996. Je kinderbijslag is ingegaan in het eerste kwartaal na je geboorte (januari 1997 dus) en loopt door tot het eerste kwartaal nadat je 18 bent geworden. (januari 2015 is dus de eerste keer dat je ouders geen kinderbijslag meer voor je krijgen ; dit jaar voor oktober-november-december nog wel) Studiefinanciering gaat in op het moment dat de kinderbijslag is afgelopen. En dat is dus niet op je verjaardag, maar de eerste van het kwartaal erna ; januari, april, juli of oktober. Net twee weekjes te laat geboren dus ;-) De kosten die je maakt als je al studeert maar nog een paar maanden moet wachten, worden geacht door je ouders te worden betaald. Hebben ze , ook inclusief de kinderbijslag, dat geld niet, dan zijn daar weer andere potjes en regelingen voor. Als je aan de universiteit studeert, heb je overigens ook voor je achttiende al recht op studiefinanciering. Deze komt dan in plaats van de kinderbijslag. Leerlingen die echter een BBL opleiding volgen, krijgen helemaal geen stufi omdat ze voldoende geacht worden te verdienen om die ene dag school te betalen. De wet op de studiefinanciering is echter nogal in beweging, en er zijn nogal wat uitzonderingen, dus steek in elk geval even je licht op bij de IBG.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Studiefinanciering

Je schrijft dat je een studie bent begonnen bij het hoger onderwijs. Ik neem aan dat je een HBO-studie bedoelt. In het hoger onderwijs (hbo- of universitaire opleiding) geldt geen minimumleeftijd voor studiefinanciering. Je kunt dus ook studiefinanciering krijgen als je nog geen 18 jaar bent. Ben je nog geen 18, dan krijg je recht per het eerste kwartaal van je studie. Begin je op 1 september met een studie en ben je op 1 juli nog geen 18 jaar? Dan heb je dus recht op studiefinanciering per 1 oktober van het studiejaar. Onderdeel van de studiefinanciering is het OV-reisproduct. De OV-kaart geldt dus per 1 oktober 2014 als je alles goed geregeld hebt. Je moet je studiefinanciering wel op tijd hebben aangevraagd. Voor je ouders is er vanaf 1 oktober 2014 geen recht meer op kinderbijslag. De kinderbijslag stopt ook als de studiefinanciering niet of niet op tijd is aangevraagd. Zie bron 2

Bronnen:
http://www.duo.nl/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?...
http://www.svb.nl/Images/9154NX.pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100