Ik ben 20, heb geen werk, geen geld voor een opleiding/rijbewijs & woon samen met mijn vriend, heb ik recht op een uitkering?

Er is geen werk in deze regio. Heb ik recht op een uitkering want ik en mijn vriend kunnen mijn zorgkosten niet betalen?
Kreeg vandaag een rekening binnen van 120,- of ik die even wil betalen.
Ik zit zonder werk en elke maand me vaste lasten betalen lukt al niet dus deze rekening word ook lastig om te betalen.

Zoals ik al zei is er geen werk in deze regio, vooral niet voor iemand die 20 is en geen papieren heeft. Heb geen rijbewijs dus kan niet verder weg naar werk zoeken, Bus is er wel in dit dorp maar als ik dan werk vind voor 20 uur in de week ben ik meer aan reiskosten kwijt dan wat ik er aan over houd.

Nou kan je niet zomaar een uitkering aan vragen en ze gaan er tegenwoordig ook niet meer van uit dat je als 20 jarige op jezelf woont dus komt ik met wat ik zelf gevonden heb geen reet verder..

Wie kan mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijk heb je wel recht op bijstand, maar het inkomen van je partner wordt dan bij jouw inkomen opgeteld, dit zorgt voor een lager bedrag in de bijstand. Bent u 18, 19 of 20 jaar dan kunt u recht op bijstand hebben. Deze bijstand is minder hoog dan die voor mensen van 21 jaar en ouder omdat uw ouders nog financieel verantwoordelijk zijn voor u. Wel moet u gedurende vier weken na uw melding voor bijstand eerst zelf op zoek naar werk en opleidingsmogelijkheden. Woont u samen met een andere meerderjarige? Dan is het mogelijk dat u met degene met wie u samenwoont als gehuwd beschouwd wordt. Dat heet een gezamenlijke huishouding. U krijgt dan samen bijstand volgens de norm voor gehuwden. Aanvulling: bijzondere bijstand Kunt u als gevolg van de lage bijstand niet voorzien in uw levensonderhoud en kunt u geen beroep doen op uw ouders, dan kunt u recht hebben op bijzondere bijstand voor (een gedeelte van) uw levensonderhoud Zie_wet. Dat kan in twee gevallen: uw ouders hebben niet genoeg inkomen en eigen vermogen; een beroep op uw ouders doen is niet mogelijk (bijvoorbeeld als de relatie tussen u en uw ouders zeer ernstig verstoord is of als uw ouders zijn overleden). Let op: Is de relatie tussen u en uw ouders zeer ernstig verstoord, dan zal de gemeente bekijken of uw ouders (een deel van) de bijzondere bijstand kunnen terugbetalen. Dat heet het verhalen van de bijstand Zie_wet. Uw gemeente kan zelf de hoogte van de bijzondere bijstand bepalen. Of je dus in aanmerking komt voor bijstand bepaald je gemeente, doe hier een aanvraag voor bij je gemeente.

Bronnen:
http://renkum.rechtopbijstand.nl/inhoud/in...
http://renkum.rechtopbijstand.nl/inhoud?pid=9

Als je met het OV naar je werk moet heb je recht op vergoeding van het volledige bedrag dat je aan kosten hebt. En ook nog belastingvrij (je hoeft dus geen inkomstenbelasting over deze vergoeding te betalen). Als je werkgever geen reiskostenvergoeding betaald dan kun je het achteraf terugkrijgen bij de jaarlijkse aangifte van de inkomstenbelasting. Dus als je met de bus naar je werk gaat kost je dat in principe nooit geld (hooguit moet je het voorschieten). Ik weet niet of je ze al hebt maar zo te lezen kom je zeer waarschijnlijk ook nog in aanmerking voor diverse toeslagen zoals huur- en zorgtoeslag.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...
http://www.loonwijzer.nl/home/arbeidsvoorw...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100