mijn moeder komt inwonen, heeft zij recht op een uitkering?

Mijn moeder heeft 11 jaar in egypte gewoond en wil nu terug komen naar nederland. zij is 63 jaar en komt voorlopig bij mij en mijn gezin wonen en word hier ook ingeschreven. Kan ze gewoon een uitkering van de gemeente krijgen voor alleenstaande? En uiteindelijk bijzondere bijstand om eventueel een in de toekomst toegewezen huurhuis in te richten? En bestaat er ook een toeslag die ze op de bijstand kan krijgen voor kostgeld???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de bijstand kan alleen van samenwonen worden gesproken bij twee personen. Als er met drie personen wordt samengewoond, dan zal de gemeente gaan beoordelen of en zo ja tussen welke twee personen sprake is van samenwonen. In uw situatie zal uw moeder beoordeeld worden als een alleenstaande. Zij heeft recht op een bijstandsuitkering Of er voor moeder recht is op bijzondere bijstand bijvoorbeeld om spullen aan te schaffen kan ik niet beoordelen. Ook hierover zal uw moeder in contact moeten gaan met de gemeente. De zorgverzekering kan in elk geval vanuit de bijstandsuitkering worden betaald. http://www.rechtopbijstand.nl/inhoud/index/pid/609

Bronnen:
http://www.rechtopbijstand.nl/inhoud/index/pid/609

En bijstandsuitkering is slechts heel misschien mogelijk. Immers, er wordt eerst gekeken naar het gezinsinkomen. Is dat meer dan de norm, dan kan je het vergeten. Moeder -krijgt tzt wel recht op AOW met mogelijk met per niet in Nederland gewoond jaar 2% korting, als ze de premie die tijd niet vrijwillig heeft betaald. De kans dat er een bijstandsuitkering komt is dus heel gering. Verder moet ze wel verplicht een zorgverzekering hebben. Misschien kan moeder ondanks haar leeftijd zelf geld verdienen, altijd de beste optie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100