Handmatige wijziging in contract, contract nog rechtsgeldig?

Werkgever en werknemer hebben beide het contract ondertekend. Naderhand veranderd de werknemer (in overleg met de vrouw van de baas) handmatig het bruto bedrag in een netto bedrag. Is dit contract dan nog rechtsgeldig? De wijziging lijkt mij niet want daar ik niet voor getekend.. Hoe zit dit precies?

Toegevoegd na 2 minuten:
De aanpassing is dus niet in overleg met de baas zelf gegaan. Wel met zijn vrouw wat een collega is en welke de loonbetalingen doet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een getekend contract mag handmatig gewijzigd worden, mits daarna door beide partijen naast de wijziging getekend wordt [en gedateerd]. Of de aanpassing rechtmatig is, ligt er aan of de vrouw van de 'baas' gerechtigd is namens de baas te spreken/onderhandelen en te tekenen. Antwoord Als de vrouw van de baas 'slechts' een medewerker is, dus niet meer dan een collega die de loonbetalingen doet, dan is voor zover ik weet, de zaak niet rechtsgeldig is. De 'baas' zelf zal hiervoor een nieuw contract, uiteraard met de wijzing van het bruto in het netto bedrag, moeten maken en ondertekenen. Let goed op, lees alles en controleer het. Laat je niet haasten, dit is veel te belangrijk. Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100