Hoort een krantenwijk ook tot werkervaring?

Ik ben een meisje van 16 jaar. Ik word nooit aangenomen omdat ik geen werkervaring heb, ik heb veel stages gelopen waar je ook voor zou kunnen werken maar dat deed ik niet en ik heb heel lang een krantenwijk gedaan omdat ik nergens werd aangenomen. Nu is mijn vraag, hoort een krantenwijk ook bij werkervaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ligt eraan waar je wilt gaan solliciteren. Je toon hier in ieder geval aan dat je een harde werker bent aangezien (vaak)de ''ochtendkrant bezorgen'' niet voor watjes is. En misschien helpt jou stage-ervaring je met het zoeken naar een nieuwe baan.. Er worden ook veel mensen aangenomen puur omdat ze dezelfde werkervaring voor de gevraagde functie hebben opgedaan bij hun stage. Succes!

Ja hoor een krantenwijk is ook werkervaring. Toegevoegd na 10 minuten: Je laat daarmee zien dat je al langer gewend bent te werken

Ja, een krantenwijk hoort ook bij je werkervaring en kan je zelfs aantrekkelijk maken voor de nieuwe werkgever. Je bent bereidt door weer en wind te gaan. Kunt zelfstandig werken. Dat zijn zeker pluspunten voor een werkgever.

Als jij de krantenwijk als werk ervaren hebt kan je dit zeker bij in je aanvraag papieren / CV zetten. Het is waarschijnlijk wel geen ervaring de sector waarin je solliciteert maar dan nog laat het zien dat je echt wel bezig wil zijn. Maar wat jij zegt dat ze je nergens aannemen omdat je geen werkervaring hebt dan denk ik dat ze opzoek zijn naar iemand met ervaring in hun sector. Bijvoorbeeld als je in een winkel rekken wil vullen willen zij iemand aannemen die dit eerder gedaan heeft zodat zij minder "opleiding" moeten geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100