wat kan de oorzaak zijn van extreem hoog gasverbruik?

In 13 maanden tijd heb ik in mijn huidige woning een gasverbruik van over 5500m3.

Temperatuur overdag altijd 20 graden, nacht 17 graden(automatisch van 22 tot 7)
Het gaat om een iets groter dan gemiddelde hoekwoning (bj jaren 37), overal dubbelglas en rolluiken. Het enige wat de isolatie niet goed doet is schade aan de voorgevel (bovenverdieping, waar de verwarming zo goed als nooit aan staat).
Als gezin van 2 volwassenen en 2 kleine kinderen lijkt mij een verbruik van over 5000 m3 gas extreem hoog. mijn vorige wat kleine tussenwoning met enkelglas en deuren altijd open gaf me 2400m3.
De leverancier wijst cv of meter check, de cv is al door geas 2 keer gecontroleerd is. De meter gaat in de kosten lopen (particuliere huur met tijdelijk contract; 370,- eigen kosten meter-eiking). Sterker nog, op dit moment staat mijn kacheltje even op 21 graden, en de meter loopt nauwelijks! Als ik mijn gasfornuis aanzet loopt het natuurlijk iets harder maar toch niet schrikbarend tollend.

Mocht dit normaal verbruik voor deze woning blijken (hiernaar vraag ik nog bij Enexis) zou dit dan te verhalen cq te verwijzen zijn aan de eigenaar van de woning, wegens nalatig zijn van het wijzen op de hoge gaskosten. Daarmee geen energielabel te hebben mee gegeven.

Wie heeft nog enig idee waar dit verbruik aan kan liggen in een zachte 'winter' als deze? of weet en weg waar wij dit zonder kosten kunnen (laten) bekijken?Alvast hartelijk dank vanuit naam van onze portemonnee!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mogelijk een afgetapte leiding (kleine kans) of eventueel een lekkage ergens in de grond ofzo... als het maar een hele kleine lekkage is kan er alsnog aardig wat gas ontsnappen voor je het goed kunt ruiken. Vooral als er een leiding door je tuin loopt bijv. Draai eens voor een hele nacht je gaskranen dicht, en kijk of de meter nog verloopt.. (Natuurlijk wel de kranen van de ketel, gasfornuis, en andere verbruikers en niet je hoofdkraan dicht gaan draaien!! Als je de hoofdkraan dichtdraait zal er zowiezo geen gas stromen ook niet bij lekkage of aftapping in je net.) En niet maar 6 minuten wachten zoals je nu hebt gedaan,... Het gas wat in de leiding voor de meter zit komt van buiten, is koud, komt binnen en wordt warmer, zal dus uitzetten en daardoor zal de meter nooit helemaal 100% stil blijven staan. Stel je woning zou normaal 3000m3 gas verbruiken(erg veel), dan heb je nu alsnog 2000m3 EXTRA verbruikt, (ERG VEEL) Maar 2000m3 delen door 365dagen is 5,47m3 per 24 uur.. zou er dus in een nacht al zo'n 2m3 weg moeten zijn… Toegevoegd na 2 minuten: Wat voor CV-Ketel heb je eigenlijk? En hoe oud???

Misschien word je wel afgetapt? Draai anders eens alles dicht, en kijkt of de meter loopt? Zoja, dan word je getapt en moet je alarm slaan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100