Welk recht heb ik als de sportschool een fout heeft gemaakt tijdens het afsluiten van een contract?

Bij het afsluiten van het contract werd me verteld dat ik voor €26,- per maand onbeperkt kon fitnessen. Nu bijna 3 maanden later kwamen ze erachter dat ze een fout hadden gemaakt bij mij. Voor €26,- mag je namelijk maar 1 keer per week fitnessen en voor onbeperkt fitnessen betaal je eigenlijk een bedrag van €38,-.

Kan ik nu tegen de mensen van de sportschool zeggen: "Sorry maar ik heb toch echt getekend voor het onbeperkt fitnessen voor €26,- per maand. Hier mogen jullie niks meer aan wijzigen."

Of mogen zij alsnog tegen mij zeggen: Sorry voor de fout maar je moet nu kiezen voor óf 1 keer per week fitnessen voor €26,-. Of je verhoogt je abonnementskosten naar €38 zodat je alsnog onbeperkt verder mag fitnessen.

Wanneer de sportschool dat laatste gewoon toe mag passen, heb ik dan ook het recht om mijn contract te laten ontbinden? Ik ben door hun eigen fout verkeerd ingelicht...

Ik heb deze week nog een gesprek met hen dus ik hoop dat jullie me alvast een beetje kunnen helpen zodat ik straks wat sterker het gesprek in kan gaan. Bedankt alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ligt er aan wat er schriftelijk vast staat in het contract zelf. Staan er daadwerkelijk de woorden - 'een keer per week' opgenomen, of staat er juist 'onbeperkt'? Stond dat op beide kopieën, dwz, ten tijde van de handtekening? Als een keer per week stond, hebben ZIJ gelijk en kun je je moeilijk eronderuit werken, staat er 'onbeperkt' dan heb juist JIJ gelijk, maar het zal moeilijk worden je gelijk te halen, als ze niet meewerken, heb je als enige vluchtmiddel de rechtbank, tegen welke tijd je waarschijnlijk al eruit gekieperd bent, omdat ze het niet leuk vinden dat je geprocedeerd hebt. Je gaf niet voldoende details in je vraagstelling vrees ik, daarom is mijn antwoord ook zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100