uwv wat is verschil tussen een toeslag of een aanvulling op mijn uitkering?

Hallo allemaal ik ontvang vanaf 1998 een wao uitkering omdat ik voor 80/100 % ben afgekeurd, nu heb ik toendertijd een aanvulling op mijn uitkering gekregen omdat ik onder het sociale minimum zat en tot op de dag van vandaag ontvang ik nog die aanvulling.

Ik ben van plan om in de toekomst naar Thailand te emigreren maar op de website van het uwv "Overzicht met landen waar u uw uitkering mee naartoe kunt nemen" hieronder de link dan staat er bij bijvoorbeeld Zuid korea JA bij "toeslag op mijn uitkering" en bij thailand NEE.

Nu is mijn vraag verlies ik dan die aanvulling tot aan het sociaal minimum op mijn uitkering als ik naar Thailand emigreer?

En behoud ik hem wel als ik naar Zuid korea emigreer?

En wordt er met "toeslag op mijn uitkering" bedoeld de aanvulling?....of zijn dat twee verschillende dingen?

Erg verwarrend allemaal

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Mvg

Joey S

Weet jij het antwoord?

/2500

Aanvulling en toeslag is hetzelfde. U heeft de juiste informatie op internet gevonden: Overzicht met landen waar u uw uitkering mee naartoe kunt nemen Voor een aantal landen houdt u voorlopig het recht op de toeslag op uw arbeidsongeschikheidsuitkering. Dit zijn de zogenoemde verdragslanden. Controleert u t.z.t. bij de uitkeringsinstantie UWV of u uw toeslag inderdaad mee kunt nemen. Let op: de Rijksoverheid is van plan om de verdragen met de verdragslanden aan te passen. De export van toeslagen naar deze landen wordt daarmee in de toekomst afgeschaft. U ontvangt dan waarschijnlijk geen toeslag meer als u emigreert. In bron 2 staan landen genoemd waarbij u de toeslag kunt behouden. Bij de landen staan 2, 3 of 4 sterretjes. Zuid-Korea heeft 4 sterretjes. Als toelichting is erbij vermeld: In het verdrag met Zuid-Korea staat alleen een hoofdstuk dat aangeeft welke wetgeving in bepaalde situaties geldt (de Nederlandse wetgeving of de wetgeving van Zuid-Korea). Informatie hierover kunt u krijgen bij de Sociale Verzekeringsbank ------------------------------------------------------------ Kennelijk is er met Thailand geen verdrag afgesloten.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ui...
http://www.uwv.nl/Particulieren/internatio...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100