Ik heb een tweedehands fiets gekocht in een fietsenwinkel maar ik wil graag mijn geld terug om een andere te halen. Heb ik dat recht?

Ik heb een tweedehands fiets gekocht in een fietsenwinkel maar hij rijdt heel zwaar dus ik wil graag mijn geld terug om een andere te halen. Heb ik dat recht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor je over rechten en plichten gaat praten, ga gewoon eens met die fietsenhandelaar praten, misschien komen jullie tot een overeenkomst. Is het gewoon iemand die graag tevreden klanten houdt

Nee, dat recht heb je niet. Want je kreeg, neem ik aan, de mogelijkheid om een proefritje te maken voordat je de beslissing tot aanschaf nam. Als de winkelier schappelijk is mag je misschien de fiets omruilen voor een andere. In dezelfde prijsklasse, of met bijbetaling als het een duurdere is. Maar er is geen plicht tot teruggave van de aanschafkosten.

Als de fiets niet voldoet aan redelijke verwachtingen en je hebt dat voorafgaande aan de koop niet kunnen constateren dan heb je recht om de koopovereenkomst te ontbinden. Dan geld terug en fiets terug naar verkoper. Anders niet. Als je je bedenkt, dus van mening verandert dan heb je geen poot om op te staan. Wel kun je in overleg gaan met de verkoper en afwachten of hij zo goedwillend is om e.e.a. terug te draaien. Dat is geen recht maar een gunst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100